Φρένο από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για επιχείρηση στη Συρία

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ζώνη τριάντα χιλιομέτρων

Φρένο από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για επιχείρηση στη Συρία

Επικρίνει,  με μήνυμά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα σχέδια της Άκυρας να αναπτύξει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές» από αυτές τις περιοχές.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του 2019 που περιλαμβάνει τη διακοπή των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια κατά μήκος των νότιων συνόρων της» τόνισε, ακόμη,  ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ.

«Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και θα έθετε σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν κατά του ISIS» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πράις τονισε, δε, ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τις ζώνες κατάπαυσης του πυρός.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.