Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ζώνη τριάντα χιλιομέτρων

Επικρίνει,  με μήνυμά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα σχέδια της Άκυρας να αναπτύξει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές» από αυτές τις περιοχές.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του 2019 που περιλαμβάνει τη διακοπή των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια κατά μήκος των νότιων συνόρων της» τόνισε, ακόμη,  ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ.

«Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και θα έθετε σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν κατά του ISIS» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πράις τονισε, δε, ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τις ζώνες κατάπαυσης του πυρός.

TAGS: