ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κόλαση στο Αιγαίο: 5 αερομαχίες μαχητικών της ΠΑ με τουρκικά αεροσκάφη – 60 παραβιάσεις του ΕΕΧ – Πού το πάει η Αγκυρα;

Κόλαση στο Αιγαίο: 5 αερομαχίες μαχητικών της ΠΑ με τουρκικά αεροσκάφη – 60 παραβιάσεις του ΕΕΧ – Πού το πάει η Αγκυρα;

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 18.15): Εμπλοκές, υπερπτήσεις ελληνικών νησιών και μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) από τουρκικά μαχητικά σήμερα στο Αιγαίο, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου κι ενώ υποτίθεται ότι υπάρχουν ΜΟΕ που αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες.

Ανήμερα της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, η τουρκική Αεροπορία αποδύθηκε σε μια ξέφρενη παραβατική συμπεριφορά καθώς μόλις οκτώ μαχητικά της πραγματοποίησαν 43 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και άλλες 17 πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών CN-235.

Από εκεί και πέρα τα ελληνικά μαχητικά «πρόλαβαν» σε πέντε περιπτώσεις τα τουρκικά τα οποία είτε αρνήθηκαν να παύσουν να πετούν επάνω από το ελληνικό έδαφος, είτε αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε αερομαχίες οι αναχαιτίσεις.

Σκληρές αερομαχίες. Σε κάποιες επικράτησαν τα ελληνικά μαχητικά, σε κάποιες άλλες οι Τούρκοι πιλότοι ήρθαν σε ευνοϊκές θέσεις βολής απέναντι στα ελληνικά μαχητικά.

Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν έντεκα τουρκικά αεροσκάφη (έξι F- 16, δύο F-4 και τρία κατασκοπευτικά CN – 235)

Να σημειώσουμε ότι ενωρίτερα το μεσημέρι, όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr, τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε τρία νησιά του Αιγαίου: Δύο τουρκικά F-16 και ακόμη δύο τουρκικά F-4 που φαίνεται ότι πραγματοποιούσαν συνδυαστική άσκηση ώρα 14:42 πέταξαν σε ύψος 16.000 ποδών πάνω από τις νήσους Στρογγυλό και Πλάκα.

Δύο λεπτά αργότερα, τα ίδια τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε ύψος 16.000 ποδών πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Η «ποιοτική» διαφορά της σημερινής ημέρα σε σχέση με άλλες ανάλογες ημέρες που σημειώθηκαν εξίσου πολλές παραβιάσεις, είναι μεγάλη: Σπάνια τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν τόσες πολλές παραβιάσεις και οι μεγάλοι αριθμοί παραβιάσεων του πρόσφατου παρελθόντος οφείλονται κυρίως στην δράση των αεροσκαφών συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών CN-235.

Επίσης εξαιρετικά σπάνια έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό εμπλοκών: Πέντε εμπλοκές σε μία μέρα σημαίνει ότι σήμερα η τουρκική Αεροπορία ήρθε στο Αιγαίο με «λυμένο το ζωνάρι» της.

Πολιτικά σίγουρα έχει σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο. Επιχειρησιακά θα δείξει αν σκοπεύουν αν μέσω θέρους και προ των τουρκικών ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να προκαλέσουν και να τεστάρουν την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.