ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μόσχα για εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων cruise Kalibr στην Κάρπαθο: «Δεν καταθέσαμε αίτημα για ασκήσεις στην Τουρκία»

Μόσχα για εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων cruise Kalibr στην Κάρπαθο: «Δεν καταθέσαμε αίτημα για ασκήσεις στην Τουρκία»

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη άσκηση που πραγματοποίησε το Ναυτικό της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τονίζει πως δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς την Τουρκία για τη δέσμευση της περιοχής και ότι «Είχε υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης προς την Ισπανία – ως περιφερειακού συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR».

«Τις προάλλες, τα πλοία του Ναυτικού της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με εκτοξεύσεις πυραύλων “Kalibr”, στην Ανατολική Μεσόγειο, και, συγκεκριμένα, στην περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ελληνικού νησιού της Καρπάθου.

Η δέσμευση της περιοχής είχε γίνει σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Είχαν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις: για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η ρωσική πλευρά δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της περιοχής» αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα είναι πώς εξέδωσε τότε NAVTEX η Τουρκία αφού η Ρωσία δεν την αιτήθηκε από την Αγκυρα. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιβεβαιώνουν ότι όντως πρώτα από την Ελλάδα (σταθμός Ηρακλείου Κρήτης) ζητήθηκε η άδεια και εν συνεχεία εκδόθηκε η ελληνική NAVTEX και εν συνεχεία εμφανίστηκε και η Τουρκία να δίνει άδεια. Προφανώς χωρίς να της ζητηθεί ειδικά. Εκτός και αν η Ισπανία έδωσε άδεια στη Τουρκία….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.