Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Ρόδου-Καστελλόριζου (βίντεο-φωτο)

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Ρόδου-Καστελλόριζου (βίντεο-φωτο)

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελλόριζου πραγματοποιήθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης έπειτα από πιθανό αεροναυτικό ατύχημα.

Για την άσκηση «Αετός» κινητοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, άντρες των ειδικών δυνάμεων αλλά και ένα ελικόπτερο με προσωπικό από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Αετός» αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας και της Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών έρευνας και διάσωσης και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.