ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση-φιάσκο στη Λιβύη (φώτο)

Πέντε οι νεκροί συνολικά - Ποιοι ήταν

Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση-φιάσκο στη Λιβύη (φώτο)

Πέντε είναι οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «φιάσκο» που σχεδίασε η ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για παροχή βοήθειας στην αφρικανική χώρα. 

Από τους πέντε οι τρεις είναι στρατιωτικοί, ενώ σκοτώθηκαν και δύο διερμηνείς. Ανάμεσά τους ο Γ.Β μόλις 28 ετών υπαξιωματικός με καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος βρέθηκε στη Λιβύη να βοηθήσει την ώρα που ίσως το σπίτι του να είχε πλημμυρίσει.

Η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη επισμηναγός νοσηλεύτρια με καταγωγή από την Κρήτη, με μία οικογενειακή τραγωδία, καθώς έχασε σε δυστυχήματα αδερφό και θείο.

Η Γλυκερία Μεμερίδου αντιπλοίαρχος από Αθηνά νοσηλεύτρια παντρεύτηκε πριν από έναν χρόνο και ήταν εθελόντρια.

Δείτε φωτογραφία των δύο νοσηλευτριών από χθες, λίγη ώρα πριν την τραγωδία (αριστερά η Γ. Μεμεκίδου, δεξιά η Εύη Ανδρεαδάκη):

Η νονά της Εύης, της νοσηλεύτριας που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη μίλησε στο MEGA και ξεδίπλωσε την τραγωδία που βίωσε η οικογένεια της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως είπε η Βάσω Μώραλη, νονά της 40χρονης Εύης, με την οικογένεια γνωρίστηκε όταν πήγε σαν νεαρή ρεπόρτερ να καλύψει την κηδεία του θείου της Εύης.

«Αγαπηθήκαμε με τη μητέρα του και όταν παντρεύτηκε ο μικρός αδερφός του μακαρίτη, θέλησε η οικογένεια να βαφτίσω το ένα από τα δύο παιδιά», είπε.

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη με το θάνατο της Εύης και την περιέγραψε ως ένα φωτεινό πλάσμα που διψούσε για γνώση.

«Η Εύη, το κορίτσι μας. Ένα φωτεινό πλάσμα από βρεφική ηλικία, ένα φωτεινό πλάσμα, γεμάτο χαμόγελο, αθωότητα, καλοσύνη και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Ήταν ένα γενναίο παιδί που αντιμετώπισε όλες αυτές τις δοκιμασίες της ζωής με απίστευτη ανδρειοσύνη. Στάθηκε στην οικογένεια και τους γονείς της μετά από τέτοιο πλήγμα και πάντα διεκδικούσε κάτι ανώτερο, όχι υλικό, ηθικό».

«Τελείωσε την Στρατιωτική Σχολή Νοσηλευτικής. Ήταν πολύ περήφανη που υπηρετούσε τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις. Έβλεπε τον εαυτό της ως συνέχεια του θείου της και δεν σταματούσε ποτέ να παίρνει γνώσεις, νέες εμπειρίες, νέες εξειδικεύσεις», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.