Κοινή άσκηση αρμάτων μάχης LEO2HEL και M1A2 Ελλάδας και ΗΠΑ – Ετοιμάζονται για Ουκρανία;

Θα εμπλέξουν την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες στην ανατολική Ευρώπη;

Κοινή άσκηση αρμάτων μάχης LEO2HEL  και M1A2 Ελλάδας και ΗΠΑ – Ετοιμάζονται για Ουκρανία;

Την ώρα που στην  ανατολική Ευρώπη μαίνεται η φωτιά που για πολλούς μπορεί να  είναι η απαρχή του Γ΄ΠΠ σε ένα απευκταίο πλην όμως πραγματικό ενδεχόμενο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να εμπλέξει όλο και περισσότερο  τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες.

Ενώ η Τουρκία έχοντας επιλέξει μια ουδετερότητα –παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ-  θέλοντας να είναι μέρος της λύσης  με τις διπλωματικές προσπάθειες που αναλαμβάνει, η Ελλάδα θέλει να είναι μέρος του προβλήματος.  

Αλλιώς δεν εξηγείται η αμέριστη ένταξη στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ με μεταφορές δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη, φιλοξενία αμερικανικών σκαφών στην Σούδα και τώρα με ασκήσεις στην Θράκη με τον αμερικανικό Στρατό!

Μάλιστα και πιθανότατα έχοντας άγνοια κινδύνου ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε  ότι η Ελλάδα μετέχει ενεργά στη δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ μιλώντας για ρωσική απειλή! .

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν πλήρως στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από τα σχετικά σχέδια και αρκετές στρατηγικές συμμαχικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα συνέβαλαν στην ταχεία απάντηση του ΝΑΤΟ στη ρωσική απειλή», δήλωσε και φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά:

Σε τι αποσκοπούν ασκήσεις με τον αμερικανικό Στρατό στη Θράκη εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία; Θα στείλουμε δυνάμεις  μέσω της NRF του ΝΑΤΟ σε ένα ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου;

«Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε  από τις 14 έως και την 18 Μαρτίου στο πλαίσιο του  πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες», μας ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης με την επωνυμία Τακτική Άσκηση Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22), και ήταν επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ), με τη συμμετοχή της 3ης  Ίλης [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry  Battalion (IN BN)] της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ και τμημάτων και μέσων της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΟΣ», της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ».

Η «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22) περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης  ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρική  (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το κρίσιμο ερώτημα εδώ είναι τι πραγματικά επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε με αυτές τις ασκήσεις σε μια τέτοια ευαίσθητη περίοδο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να κάνει δηλώσεις περί ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας στη δύναμη NRF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.