ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο γραφείο του Γ.Ε.ΕΘ.Α. υπηρετούσαν οι γυναίκες αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στην αποστολή στη Λιβύη

Ο διοικητής της αποστολής πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε στο γραφείο του τ.ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου

Στο γραφείο του Γ.Ε.ΕΘ.Α. υπηρετούσαν οι γυναίκες αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στην αποστολή στη Λιβύη

Με καθυστέρηση 48 ωρών το ΓΕΕΘΑ, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν την ζωή τους στο φιάσκο της Λιβύης αλλά τα στοιχεία που εξάγονται δημιουργούνται επιπλέον ερωτήματα.

Πως είναι δυνατόν να επελέγησαν για αποστολή σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας (ειδικά αν σκεφτούμε ότι θα έπρεπε να διανυθεί και μια απόσταση 200χλμ.) στελέχη που υπηρετούσαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και όχι στελέχη από μονάδες «μάχιμες» που εκπαιδεύονται συνεχώς;

Ο δε διοικητής αποστολής πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε στο γραφείο του τ.ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με ότι αυτό σημαίνει για την συνεχή εκπαίδευσή του και απόκτηση εμπειρίας για αποστολές στο εξωτερικό.

Αν ψάξουμε έναν, έναν εισήλθαν άλλοι παράγοντες επιλογής τους που δεν έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα, κάτι που όμως δεν έχει σχέση βέβαια με την κατάληξη της αποστολής.

Απλά σημειώνουμε το «πανηγυράκι» της αναχώρησης και της άφιξης που δεν είχε καμία σχέση με τις ανθρωπιστικού τύπου αποστολές, σαν να ήταν κάποια ΜΚΟ καθώς όλοι τους φορούσαν τις στρατιωτικές στολές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θανάσιμος Τραυματισμός Στελεχών της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Αποστολής στην Λιβύη

Σε συνέχεια ενημέρωσης που αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Λιβύη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

● Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

● Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

● Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.