ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αδειάζουν τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων: Συνεχείς πτήσεις An-124 Ruslan στην 112 ΠΜ – Μεταφέρουν τα ελληνικά όπλα στην Ουκρανία

Ποια οπλικά συστήματα συμφώνησε να παραδώσει σε Β.Ζελένσκι ο Κ.Μητσοτάκης

Αδειάζουν τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων: Συνεχείς πτήσεις An-124 Ruslan στην 112 ΠΜ – Μεταφέρουν τα ελληνικά όπλα στην Ουκρανία

Συνεχείς είναι οι πτήσεις του μεταφορικού αεροσκάφους AN-124 Ruslan τ5ου Ζελένσκι από την Ουκρανία στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα, όπου το αεροσκάφος φορτώνει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ουκρανό πρόεδρ4ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα  έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο τέτοιες πτήσεις όπου το τεράστιο μεταφορικό αεροσκάφος πλήρους φορτίου με ελληνικά πυρομαχικά απογειώνεται με άγνωστο προορισμό.

Όπως αναφέρεται το τεράστιο πακέτο όπλων που υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης στον Ζελένσκι αφορά:

2.000 ρουκέτες Zuni  των 127 χλστ.

180  Α/Τ ρουκέτες των 2,75 ιντσών(70 χλστ.) HYDRA-70.

90.000 αντιαρματικά βλήματα των 90 χλστ.

4 εκατ. σφαίρες των 5,56 χλστ. και των 7,62 χλστ.

70 Ρ/Κ πυροβόλα M114A1 των 155 χλστ.

Όλα τα παραπάνω εκτός των 32 Ρ/Κ πυροβόλων των 105 χλστ. που χρησιμοποιούν οι Πεζοναύτες την παράδοση των οποίων μαζί με 50.000 οβίδες που  είχε αποκαλύψει το pronews.gr.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πακέτο όπλων που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στον Ζελένσκι και που φορτώνει στο Ruslan σε καθημερινή  βάση από την 112ΠΜ.

Μπορεί κάποια αυτά να έχουν χαρακτηριστεί ως παλαιά ή υλικό προς εκποίηση άλλα όμως όπως οι ρουκέτες Zuni αποτελούν βασικό οπλισμό των μαχητικών αεροσκαφών σε αποστολές βομβαρδισμού.

Για τα ρυμουλκούμενα των 155 χλστ. δεν το συζητάμε: Υπερπολύτιμα για την άμυνα της χώρας.

Τώρα τα μεταγωγικά αεροσκάφη Antonov του Ζελένσκι φορτώνουν στην Ελευσίνα.

Η φόρτωση  οπλικών συστημάτων του Ελληνικού Στρατού έγινε σε κοινή θέα καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν τη συγκεκριμένη κίνηση ως… κατόρθωμα.

Το ΓΕΑ όμως που η μεταφορά γινόταν σε αεροπορική βάση δεν γνώριζε τίποτα μέχρι τη δημοσιοποίηση της φόρτωσης και ενήμερος ήταν μόνο ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά ηξ κυβέρνηση κάνει ότι θέλει με τα πυρομαχικά και τα αποθέματα των ΕΔ τα οποία παραδίδει μαζικά στον Ζελένσκι. Και δεν είναι μόνο αυτά βέβαια, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες τεράστιες ποσότητες από στρατόπεδα του ΕΣ, οι όποιες εκτιμώνται  σε 7.500 τόνους που αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες των στρατοπέδων στις Κεχριές Κορίνθου «Αντισυνταγματάργχου Πεζικού Γεωργίου Κοκκώνη» και από τις αποθήκες  στο Πετσάλι, Ιωαννίνων,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.