ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λιβύη: Δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν

Τα άλλα δύο θύματα ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη - Με καταγωγή από το Ηράκλειο η μία νοσηλεύτρια

Λιβύη: Δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν

Δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στη Λιβύη.

Παράλληλα, τα άλλα δύο, από τα συνολικά πέντε θύματα, όπως αναφέραμε στο pronews.gr, ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν στα social media, τις τελευταίες ώρες, ότι μπορεί το δυστύχημα να μην οφείλεται σε τροχαίο, στρατιωτικές πηγές, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μάλιστα, όπως λένε, ο Λίβυος οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή, είχε μαζί του πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Από τους έξι επιβαίνοντες στο φορτηγό σκοτώθηκαν οι τρεις.

Όπως αναφέρουν, επίσης, οι στρατιωτικές πηγές, στην περιοχή που έγινε το δυστύχημα δεν λειτουργούσε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Για αυτό οι τραυματίες Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν την Αθήνα για το δυστύχημα.

Τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους καταστράφηκαν μετά τη σύγκρουση από την έκρηξη και τη φωτιά.

Το λεωφορείο με τους Έλληνες στρατιωτικούς ήταν μέρος μικρής φάλαγγας με ένα τζιπ να προπορεύεται και ένα να ακολουθεί το πούλμαν με τους 19.

Άγνωστο, παραμένει, ωστόσο, πώς κατάφερε και έσπασε τον σχηματισμό ο οδηγός του φορτηγού.

Οι σοροί των νεκρών Ελλήνων στρατιωτικών είναι στο 251ο γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα στοιχεία των νεκρών θα ανακοινωθούν όταν γίνει και η τυπική ταυτοποίηση, διαδικασία που δεν αναμένεται να καθυστερήσει.

Στρατιωτικές πηγές λένε ότι όλα τα θύματα μετείχαν εθελοντικά στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη.

Η τραγική ιστορία της μία εκ των δύο νοσηλευτριών

Η είδηση του θανάτου της Ε.Α., που ήταν η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκε στο τροχαίο, έχει προκαλέσει σοκ στο Ηράκλειο, τόπο καταγωγής της, όπου διαμένουν πολλοί συγγενείς της, ενώ η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η Ε.Α. έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.

Μετά τον θάνατό της, εν ώρα καθήκοντος, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την τρίτη τραγωδία που καλείται να διαχειριστεί.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Παράλληλα, ο θείος της ήταν ιπτάμενος και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα ο Ν.Δένδιας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία με τους πέντε Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.