ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Γερμανία: Με παραγγελία για 35 μαχητικά κερδίζει εργοστάσιο για την κατασκευή 400 ατράκτων F-35

Η Rheinmetall θα κατασκευάζει τμήματα της

Γερμανία: Με παραγγελία για 35 μαχητικά κερδίζει εργοστάσιο για την κατασκευή 400 ατράκτων F-35

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική εταιρεία Rheinmetall, έγινε γνωστό ότι σε συνεργασία με τις αμερικανικές εταιρείες Northrop Grumman και Lockheed Martin, ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, για την παραγωγή τμημάτων της ατράκτου των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35.

Όπως τονίζει η Rheinmetall, πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο που αναδεικνύει την σημασία της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, από την οποία επωφελούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.

 Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να παράγει τουλάχιστον 400 τμήματα της ατράκτου των stealth μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 για τις αεροπορικές δυνάμεις της Γερμανίας και άλλων συμμαχικών κρατών, ενώ η λειτουργία του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Βάσει πληροφοριών, οι νέες αυτές υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα έχουν εμβαδόν 60.000 τετραγωνικά μέτρα και θα έχει πάνω από 400 άτομα εργατικό δυναμικό στη γραμμή συναρμολόγησης και παραγωγής  μέτρων.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις logistics, κέντρα έρευνας και δοκιμών, αίθουσες διδασκαλίας και μονάδες ποιοτικού ελέγχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία θα αποκτήσει 35 stealth μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35A μαζί με συναφή εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη και σχετική εκπαίδευση, σε ένα «πακέτο» που υπολογίζεται στα  8,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.