Δορυφορικές φωτογραφίες από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, το Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο και άλλα σημεία

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roskosmos) έδωσε στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες των αμυντικών επιτελείων της Δύσης συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Πενταγώνου και της τοποθεσίας που πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι χειριστές των δορυφόρων της Δύσης εργάζονται για λογαριασμό του εχθρού της Ρωσίας, την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roskosmos, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti: «Ολόκληρη η κοινοπραξία των ιδιωτικών και κρατικών δορυφόρων οι οποίοι είναι σε τροχιά, εργάζεται τώρα αποκλειστικά για τον εχθρό μας».

Τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, δεν αποκρύπτουν το γεγονός ότι στέλνουν όπλα για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, πελάτες της οποίας είναι μεταξύ άλλων το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει αρκετές φορές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί πάνω από την Ουκρανία και τη Ρωσία πριν τον Φεβρουάριο.

«Σήμερα αρχίζει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, κατά την οποία οι δυτικές χώρες θα διακηρύξουν ότι η Ρωσία είναι ο χειρότερος εχθρός τους», έγραψε ο Ρογκόζιν, στο κανάλι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Η Roskosmos δημοσιεύει δορυφορικές φωτογραφίες της τοποθεσίας που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής και των ίδιων των ”κέντρων αποφάσεων’’που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Η ανάρτηση περιλαμβάνει δορυφορικές φωτογραφίες της τοποθεσίας όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής στη Μαδρίτη, του Πενταγώνου, του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, βρετανικά κυβερνητικά κτίρια στο κεντρικό Λονδίνο, της γερμανικής Καγκελαρίας και του γερμανικού κοινοβουλίου στο Βερολίνο, την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την κατοικία του Γάλλου προέδρου στο Παρίσι και άλλα κυβερνητικά κτίρια στο Παρίσι.

«Την ίδια στιγμή, δίνουμε τις συντεταγμένες των εν λόγω κτιρίων», γράφει ο Ρογκόζιν προσθέτοντας «για παν ενδεχόμενο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συντεταγμένες, που αναφέρονται ως μοίρες γεωγραφικού πλάτους και μήκους, είναι ελεύθερα διαθέσιμες.