Γλυφάδα: Συνελήφθη αρχηγός σπείρας που πουλούσε ανύπαρκτα ακίνητα – Πως «έπεσε» στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς δρούσε η σπείρα

Γλυφάδα: Συνελήφθη αρχηγός σπείρας που πουλούσε ανύπαρκτα ακίνητα – Πως «έπεσε» στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

Στα «χέρια» της Αστυνομίας «έπεσε» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, αρχηγός σπείρας, που εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, υφαρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να παγιδεύσουν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, ένα από τα θύματα, του έδωσε 10.000 (προσημειωμένα) ευρώ σαν προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα.

Το συνολικό κόστος για την αγορά του ακινήτου είχε συμφωνηθεί στα 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε και άλλη περίπτωση απάτης. Τα θύματα έδωσαν προκαταβολή 15.000 για αγορά άλλου οικοπέδου, και πάλι περιοχή της Γλυφάδας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, προσεγγίζοντας ιδιώτες που ήθελαν να αγοράσουν σπίτια ή οικόπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη της σπείρας, επιδείκνυαν αρχικά πλαστά πιστοποιητικά για τις ιδιοκτησίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσαν προκαταβολή, ώστε να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία των ακινήτων, πουλώντας στην ουσία στους ανυποψίαστους αγοραστές «αέρα κοπανιστό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.