Το Ισραηλινό σύστημα πυροβολικού Athos 2052 των 155 χλστ/52 διαμετρημάτων επέλεξε ο Στρατός της Ινδίας στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια…

Το σύστημα κατασκευάζεται από την εταιρεία Elbit Systems αν και αναπτύχτηκε από την ισραηλινή εταιρεία Soltam η οποία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2010 από την Elbit Systems.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές οι συνολικές απαιτήσεις του Ινδικού Στρατού για ρυμουλκούμενα πυροβόλα διαμετρήματος 155 χλστ. αφορά την αγορά 1.580 συστημάτων εκ των οποίων τα 400 θα κατασκευαστούν στο εξωτερικό με συνολική αξία 1 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα υπόλοιπα 1.180 πυροβόλα θα κατασκευαστούν στην Ινδία και όπως διαφαίνεται θα αφορούν το ινδικής σχεδίασης και ανάπτυξης πυροβόλο Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS). Το συγκεκριμένο πυροβόλο αναπτύχθηκε από την κρατική εταιρεία ανάπτυξης οπλικών συστημάτων Defence Research and Development Organisation (DRDO) σε συνεργασία με τις εταιρείες Tata Power SED και Bharat Forge. Η απόκτηση των 1.580 συνολικά ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 155 χλστ. αποτελεί τμήμα ενός συνολικότερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του ινδικού πυροβολικού το οποίο ξεκίνησε το 1999.