ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η κυβέρνηση έστειλε και Stinger στην Ουκρανία! – Την «κάρφωσε» το Κίεβο

Αδειάζουν συνεχώς από όπλα τα ελληνικά νησιά

Η κυβέρνηση έστειλε και Stinger στην Ουκρανία! – Την «κάρφωσε» το Κίεβο

Η κυβέρνηση απέστειλε και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, κάτι που φυσικά δεν ανακοινώθηκε ποτέ, αλλά τελικά το «κάρφωσαν» οι ίδιοι οι Ουκρανοί. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την παραλαβή των Stingers ευχαριστώντας για την συνδρομή τους τις προμηθεύτριες χώρες, ανάμεσά τους την Ελλάδα.

«Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό αεροπορικό σύστημα FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους δωρητές μας πρόσφεραν Stingers στον ουκρανικό Στρατό, περιλαμβανομένων την Ολλανδία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Λιθουανία, την Λετονία, την Ιταλία, την Δανία και την Ελλάδα.

Είμαστε ευγνώμονες για την αταλάντευτη στήριξή τους από τις πρώτες ημέρες της εισβολής» αναφέρει το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας.

«Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers κατέρριψαν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους» προστίθεται.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Stinger από στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ είναι αυτοκατευθυνόμενο αντιαεροπορικό φορητό σύστημα μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής.  Χρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ετσι μετά τα τεθωρακισμένα που δεν αντικαταστάθηκαν στα νησιά, τώρα φεύγουν από τη χώρα και αντιεροπορικά και η κυβέρνηση δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.