ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Ιαπωνία θα ναυπηγήσει αντιτορπιλικά 20.000 τόνων για να καλύψει την αντιβαλλιστική της άμυνα

Θα είναι τα μεγαλύτερα πολεμικά της από την λήξη του Β'ΠΠ

Η Ιαπωνία θα ναυπηγήσει αντιτορπιλικά 20.000 τόνων για να καλύψει την αντιβαλλιστική της άμυνα

Το Υπουργείο Άμυνας στην Ιαπωνία επιδιώκει την κατασκευή δύο πλοίων άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στην χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.

Τα δύο αντιτορπιλικά Aegis αναμένεται να έχουν εκτόπισμα περίπου 20.000 τόνων, καθιστώντας τα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα πλοία που θα λειτουργούν οι Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις (JMSDF). Συγκριτικά, τα ελικοπτεροφόρα αντιτορπιλικά κλάσης Izumo έχουν εκτόπισμα 19.800 τόνους.

Τα νέα πλοία θα ενισχύσουν την αντιβαλλιστική άμυνα στη θάλασσα

Τα πλοία θα έχουν πλήρωμα 110 ατόμων με τις εγκαταστάσεις προσωπικού να βελτιώνονται ώστε να επιτρέπουν μεγάλες χρονικά αποστολές. Το Υπουργείο Άμυνας πιθανότατα πιέζει ώστε το πρώτο πλοίο να τεθεί σε λειτουργία το 2027 και το δεύτερο το 2028, σύμφωνα με το USNI News.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Yasukazu Hamada, επισήμανε ότι δύο νέα πλοία θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα δύναμη και θα ανακουφίσουν το βάρος της αποστολής αναχαίτισης πυραύλων από τα σημερινά οκτώ αντιτορπιλικά Aegis της Ιαπωνίας, τα οποία στη συνέχεια θα είναι ελεύθερα να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικά κατά των θαλάσσιων εισβολών στα νοτιοδυτικά της χώρας. Τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά Aegis αποτελούνται από δύο αντιτορπιλικά κατηγορίας Maya, δύο αντιτορπιλικά κλάσης Atago και τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Kongo.

Ο Ιάπωνας ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι με τη Βόρεια Κορέα να βελτιώνει τις επιχειρησιακές της ικανότητες βαλλιστικών πυραύλων, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να πραγματοποιεί πολλαπλές ταυτόχρονες εκτοξεύσεις, υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο πλοίο με υψηλότερες δυνατότητες αναχαίτισης σε αντίθεση με τα υπάρχοντα πλοία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι τα δύο αντιτορπιλικά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να επιτρέπουν επιχειρήσεις που θα εκτελούνται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στα χαρακτηριστικά των νέων αντιτορπιλικών θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα αναχαίτισης υπερηχητικών όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.