ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ουκρανία ψάχνει δωρεές για να κατασκευάσει 2 εκατ. drones

Αφού οι ΗΠΑ δεν ενέκριναν τα 60 δισ. δολάρια

Η Ουκρανία ψάχνει δωρεές για να κατασκευάσει 2 εκατ. drones

Η Ουκρανία θα μπορούσε να διπλασιάσει τον ρυθμό παραγωγής και να κατασκευάζει 2 εκατ. drone τον χρόνο, με πρόσθετη οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις, αλλά και ιδιώτες.

Ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, Μιχάηλο Φεντόροφ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας συνάπτει «πολύ λιγότερες συμβάσεις από όσες οι κατασκευαστές μας είναι ικανοί να εκτελέσουν» κι αυτό επειδή δεν έχει αρκετά κεφάλαια στη διάθεσή της.

Ο ίδιος πίεσε για περαιτέρω δωρεές προκειμένου να βοηθηθεί η πολεμική προσπάθεια.

Ο 33χρονος υπουργός, που είναι αρμόδιος για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή περισσότερων από 1 εκατ. drone το 2024, άρα θα ξεπερνούσε τον στόχο του 1 εκατ. για την κατασκευή που έθεσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λόγω και της άρνησης του Κογκρέσου των ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως για ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων, η Ουκρανία έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό σε εγχώρια τεχνολογία, σημειώνει ο Guardian.

Ο Φεντόροφ δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερες από 200 ουκρανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι οποίες κατασκευάζουν μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων. Πάνω από το 90% των drone που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατασκευάζονται στην Ουκρανία, κατά τον υπουργό που διευκρίνισε ότι η χώρα του είναι σχεδόν αυτάρκης στη συναρμολόγηση drone με εξαίρεση τα εμπορικά τετρακόπτερα για αναγνώριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο ζητά επίσης δωρεές από το κοινό με ιδιαίτερη έμφαση στη συγκέντρωση χρημάτων για τα θαλάσσια drone τύπου αεροσκάφη Sea Baby αξίας 250.000 δολαρίων που χρησιμοποιούνται κατά ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Ένας έρανος για αυτά τα drone είχε συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια σε 36 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.