ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Πολωνία ζήτησε «εξηγήσεις» από τη Ρωσία για το «άγνωστο αντικείμενο» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της – Παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας!

Μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ πλέον η Βαρσβία μιλά για ρωσικό πύραυλο

Η Πολωνία ζήτησε «εξηγήσεις» από τη Ρωσία για το «άγνωστο αντικείμενο» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της – Παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας!

Η Πολωνία “τραβάει το σχοινί” καθώς από το πρωινό αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που εισήλθε όπως είπε στον εναέριο χώρο της απέκτησε… ταυτότητα το βράδυ μετά και τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και δεν είναι άλλη από την ρωσική.

Μάλιστα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον επιτετραμμένο της Ρωσίας για εξηγήσεις, με αφορμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας του από έναν πύραυλο, νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο υφυπουργός Βλαντισλάβ Τεοφίλ Μπαρτοσέφσκι παρέδωσε στον επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια νότα διαμαρτυρίας, ζητώντας μια εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε το πρωί και αφορούσε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από έναν πύραυλο. Απαίτησε επίσης να σταματήσουν αμέσως τέτοιου είδους ενέργειες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η νέα πολωνική κυβέρνηση του Ν.Τουσκ (που έχει και την στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ) δείχνει διατεθειμένη να προκαλέσει το Κρεμλίνο, σε μια εξέλιξη που μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα δήλωνε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία, καθώς ρωσικός πύραυλος (αν και η Πολωνία δεν έχει δηλώσει ποιας χώρας ήταν) φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας-μέλους της Συμμαχίας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συνομίλησα με τον (Πολωνό) πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς γίνεται διασταύρωση των γεγονότων. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

 Όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισήλθε σήμερα στον πολωνικό εναέριο χώρο ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά… από συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα ο οποίος είχε μιλήσει με τον Γ.Στόλτενμπεργκ.

Ο στρατηγός Μασιέι Κλιστς δήλωσε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και γύρισε πίσω στην Ουκρανία.

«Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό πάνω από την πολωνική επικράτεια ήταν υπό παρακολούθηση» δήλωσε ο Κλιστς στους δημοσιογράφους. «Προς το παρόν το σενάριο που προτείνω είναι ότι ο πύραυλος εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας».

Νωρίτερα, η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού έκανε λόγο για άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Το πρωί, άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και από τη στιγμή που διέσχισε τα σύνορα μέχρι που εξαφανίστηκε το σήμα παρακολουθείτο από τα ραντάρ του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας», ανέφερε η Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.