ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Ρωσία ζητά από το Ισραήλ κατάπαυση του πυρός για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα στη Γάζα

«Για να μη μετατραπούν σε νεκροτομεία τα νοσοκομεία»

Η Ρωσία ζητά από το Ισραήλ κατάπαυση του πυρός για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα στη Γάζα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε σήμερα την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να επιτραπεί η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στον παλαιστινιακό θύλακα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως είναι “απαράδεκτος” ο “αδιάκριτος” βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας που στοιχίζει τη ζωή σε τόσους πολλούς αμάχους.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ με τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Χουσεΐν αλ Σέιχ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Ο Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει να επιτραπεί η παράδοση καυσίμων στη Γάζα για “να μη μετατραπούν σε νεκροτομεία” τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ο Χουσεΐν αλ Σέιχ συμφώνησαν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στον πληθυσμό της Γάζας. Συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του παλαιστινιακού θύλακα, όπου ζουν περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

 “Υπογραμμίστηκε πως είναι απαράδεκτος ο αδιάκριτος βομβαρδισμός που προκαλεί πολυάριθμες απώλειες αμάχων”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης πως η Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι τέσσερις Ρώσοι σκοτώθηκαν από την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων έξι. “Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε έκφραση εξτρεμισμού, τρομοκρατίας, ομηρίας, αποκλεισμού, εσκεμμένης δημιουργίας αφόρητων συνθηκών διαβίωσης και άλλων βίαιων ενεργειών κατά αμάχων, καθώς και την αδιάκριτη χρήση βίας κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων”, υπογραμμίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.