ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Σαουδική Αραβία ενέκρινε το μνημόνιο κατανόησης με τη Τουρκία: Περιλαμβάνει επενδύσεις και στην αμυντική βιομηχανία

Επικυρώθηκε από τον βασιλιά της χώρας

Η Σαουδική Αραβία ενέκρινε το μνημόνιο κατανόησης με τη Τουρκία: Περιλαμβάνει επενδύσεις και στην αμυντική βιομηχανία

Η Σαουδική Αραβία ενέκρινε το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη με την Τουρκία για συνεργασία στον τομέα της προώθησης άμεσων επενδύσεων κυρίως στον αμυντικό τομέα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη στην πρωτεύουσα Ριάντ υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Ο υπουργός Πληροφοριών  Σαλμάν μπιν Γιουσούφ αλ Ντουσέρι ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση εγκρίθηκε το μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία για την προώθηση των άμεσων επενδύσεων, που είχε υπογραφεί προηγουμένως μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας.

Ο Ντουσέρι δεν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για το θέμα.

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία στις 17 Ιουλίου 2023, υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας «Μνημόνιο Κατανόησης Συνεργασίας στον Τομέα Προώθησης Άμεσων Επενδύσεων».

Στη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, οι δύο πλευρές ετοίμασαν σχέδιο εφαρμογής για τη συνεργασία στους τομείς των δυνατοτήτων, της αμυντικής βιομηχανίας, της έρευνας και ανάπτυξης, 2 συμβάσεις πώλησης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και της τουρκικής εταιρείας Baykar, Συνεργασία στον Τομέα Προώθησης Άμεσων Επενδύσεων, Συνεργασία στα ΜΜΕ και την ενέργεια, αναφέρθηκε ότι χαιρέτισε την υπογραφή των μνημονίων κατανόησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι τα μέρη υπέγραψαν 9 μνημόνια κατανόησης στο Τουρκο-Σαουδικό Επενδυτικό Φόρουμ, στους τομείς της ενέργειας, των ακινήτων, των κατασκευών, της εκπαίδευσης, των ψηφιακών τεχνολογιών, της υγείας και των μέσων ενημέρωσης μεταξύ των οργανισμών του ιδιωτικού τομέα, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.