ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Σλοβενία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στη Χάγη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία

Στηρίζοντας την ανάλογη αίτηση της Νότιας Αφρικής

Η Σλοβενία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στη Χάγη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία

Η Σλοβενία αποφάσισε να συμμετάσχει στην ομάδα των χωρών που προσέφυγαν κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο -International Court of Justice (ICJ) για τα όσα διαπράττει κατά των Παλαιστινίων σε Ιεροσόλυμα, Δυτική Όχθη και Γάζα.

Η προσφυγή έρχεται κάτω από την ομάδα χωρών που έχουν συμφωνήσει με την αρχική προσφυγή της Νοτίου Αφρικής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί την πρώτη προσφυγή από μια χώρα που ανήκει στην ΕΕ.

“Είναι ευρύ και διαχρονικό το πεδίο βιαιοτήτων που υφίστανται οι πληθυσμοί εί δεκαετίες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα” τόνισε η ΥΠΕΞ της Σλοβενίας Τάνια Φάγιον μετά την προσχώρηση της κυβέρνησης στο ερώτημα που έχει θέσει ο ΟΗΕ και εμπλέκει το ICJ.

Η Ν.Αφρική δήλωσε ότι η Σλοβενία ζητούσε συνεχώς κυρώσεις κατά της Χαμάς αλλά και ανθρωπιστική ανακωχή για τους απλούς πολίτες στην Γάζα, με στόχο την δημιουργία δύο κρατών.

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ δεν έχει απαντήσει επισήμως αλλά ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ τόνισε για την UGNA ότι: “Κάθε απόφαση από το ανήθικο και διεφθαρμένο νομοθετικό σώμα το οποίο λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις είναι χωρίς νομιμοποίηση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ανώτατο δικαστήριο των ΟΗΕ προσέφυγε η Νότια Αφρική υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Νότια Αφρική επικαλείται τη Διεθνή Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας του ΟΗΕ, την οποία έχει συνυπογράψει το Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.