ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Βρετανία στέλνει ακόμα 200 πυραύλους Brimstone και υπόσχεται να εκπαιδεύσει ακόμα 10.000 Ουκρανούς

Χρησιμοποιούνται από βάσεις εδάφους

Η Βρετανία στέλνει ακόμα 200 πυραύλους Brimstone και υπόσχεται να εκπαιδεύσει ακόμα 10.000 Ουκρανούς

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και ότι θα παραδώσει εκατοντάδες πυραύλους Brimstone στον ουκρανικό στρατό.

Όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων, εκτός από τα χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει υποσχεθεί ήδη η Βρετανία στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είπε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι σύντομα θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό άλλοι 200 αντιαρματικοί πύραυλοι Brimstone ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το 2024 θα είναι μια «καθοριστική» χρονιά για την Ουκρανία, μολονότι η αμερικανική βοήθεια παραμένει μπλοκαρισμένη από το Κογκρέσο. «Είναι καιρός η Δύση και όλα τα πολιτισμένα έθνη να περάσουν στη δράση και να προσφέρουν στην Ουκρανία τη στήριξη που χρειάζεται», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει ήδη αποστείλει εκατοντάδες πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία, με τους πρώτους να φτάνουν στα χέρια των ουκρανιών δυνάμεων στις 6 Μαΐου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πύραυλοι Brimstone που έχουν παραδοθεί στους Ουκρανούς, προσαρμόστηκαν ώστε να εκτοξεύονται από μικρά οχήματα στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας αντί να χρησιμοποιούνται από μαχητικά αεροσκάφη ή drones πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού – όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.