ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Χεζμπολάχ «απαντά» στον αμερικανικό στόλο: Παρουσίασε τους πυραύλους της – «Έχει και πυραύλους Oniks» (βιντεο)

Τι ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Η Χεζμπολάχ «απαντά» στον αμερικανικό στόλο: Παρουσίασε τους πυραύλους της – «Έχει και πυραύλους Oniks» (βιντεο)

Ευθεία “απάντηση” στο αμερικανικό ναυτικό έστειλε η Χεζμπολάχ μέσω παρουσίασης του πυραυλικού της οπλοστασίου.

Μάλιστα όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters διαθέτει ρωσικής κατασκευής αντιπλοϊκούς πυραύλους cruise τύπου P-800 Oniks και οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα με επίκεντρο  την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford.

Ειδικότερα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά την διάρκεια της ομιλίας του την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Λάβαμε απειλές ότι οι ΗΠΑ θα μας επιτεθούν και θα επιτεθούν επίσης στο Ιράν εάν ξεκινήσουμε πόλεμο με το Ισραήλ. Αμερική, τα πλοία σου δεν μας τρομάζουν.

Κάναμε προετοιμασίες και για αυτούς. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν έναν περιφερειακό πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα».

Πηγές του Reuters υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αναφερόταν συγκεκριμένα στους αντιπλοϊκούς πυραύλους P-800 Oniks που αγόρασε η οργάνωση από τη Συρία.

Οι αυξημένες πολεμικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ σημειώνονται από άλλες πηγές του πρακτορείου, καθώς και από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως αποκάλυψαν δύο πηγές πληροφόρησης του Λιβάνου στο Reuters, η Χεζμπολάχ έχει στο οπλοστάσιό της τους υπερ-υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους cruise τύπου Yakhont, γνωστοί και ως «P-800 Oniks», οι οποίοι χρησιμοποιούνται και από τις ρωσικές δυνάμεις τόσο από υποβρύχια κλάσης Yasen όσο και στα παράκτια πυραυλικά συστήματα τύπου Bastion, ενώ αποτέλεσαν την βάση για τον σχεδιασμό των πυραύλων τύπου BrahMos που κατασκευάζουν από κοινού Ρωσία και Ινδία.

Οι πύραυλοι αυτοί τέθηκαν σε επιχειρησιακή λειτουργία για πρώτη φορά το 2002, έχουν μήκος 8,6 μέτρα, εξοπλίζονται είτε με πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 200 κιλών είτε με διατρητική πολεμική κεφαλή 250 κιλών, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 2,5 Mach και έχουν μέγιστη εμβέλεια 300 χιλιομέτρων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η Χεζμπολάχ έχει αναβαθμίσει τα μέσα και τα οπλικά συστήματα που έχει στην κατοχή της τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.