ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για δολοφονία 27χρονης στην Κω: «Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη»

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών»

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για δολοφονία 27χρονης στην Κω: «Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η αυτοψία του χώρου στον οποίο δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω, τονίζοντας τη σημασία των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

«Είναι σημαντικό να δούμε ποια ευρήματα έχει σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε πια την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς» δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γαλεντέρης.

Η σημασία των τοξικολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή απομένει να διαπιστωθεί επίσης ο μηχανισμός θανάτου, ο οποίος θα επιβεβαιωθεί από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα δείξουν εάν όντως έλαβε χώρα στραγγαλισμός ή ο θάνατος επήλθε με κάποιο άλλο βίαιο τρόπο, αλλά με κάποιον άλλο μηχανισμό.

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μένει να φανεί εάν ανήκουν σε ένα άτομο ή σε ένα μείγμα ατόμων.

Πώς θα εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας στην Κω

Aναφερόμενος στο DNA του δράστη ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλη σημείο το οποίο ουσιαστικά ”δένει” ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιο ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ακόμα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της αρπαγής, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία τόσο για τον κατηγορούμενο ή ενδεχομένως για άλλους υπόπτους αλλά ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα συμπεράσματα και τα πορίσματα των εργαστηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τη μορφή στην οποία βρέθηκε η σορός σίγουρα μιλάμε για ένα έγκλημα. Δεν μιλάμε για ένα παθολογικό θάνατο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευρήματα από τα εργαστήρια. Αυτό που μένει είναι να γίνει συνδυασμός αυτών των ευρημάτων ούτως ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και φυσικά ποιος είναι και ο πιθανός δράστης από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.