ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: «Η Ρωσία θα στείλει μαχητικά Su-35 στο Ιράν ως αντάλλαγμα για υποστήριξη στην Ουκρανία»

Η απόκτηση των Su-35 θα είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση των ιρανικών αεροπορικών δυνάμεων

ΗΠΑ: «Η Ρωσία θα στείλει μαχητικά Su-35 στο Ιράν ως αντάλλαγμα για υποστήριξη στην Ουκρανία»

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Μόσχα ενδέχεται να παράσχει στο Ιράν μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό σε αντάλλαγμα για την εκτεταμένη υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες ότι το Ιράν είχε στείλει πυροβολικό και άρματα μάχης στη Ρωσία τον Νοέμβριο και η Ρωσία προσέφερε μια «άνευ προηγουμένου αμυντική συνεργασία» σε αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη.

Τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει επίσης να αγοράσει επιθετικά ελικόπτερα, ραντάρ και εκπαιδευτικά μαχητικά, ανέφερε.

Πληροφορίες και αναφορές για το πιθανό «deal» μεταξύ των δύο χωρών, έχουν δημοσιευτεί πολλάκις τους τελευταίους μήνες, υπό το φόντο της αναβάθμισης και εμβάθυνσης της στρατηγικής στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας και Ιράν.

Η απόκτηση των Su-35 θα είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση των ιρανικών αεροπορικών δυνάμεων, καθώς η Τεχεράνη δεν έχει αποκτήσει κανένα νέο μαχητικό αεροσκάφος τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση μερικά ρωσικά μαχητικά τύπου MiG-29, τη δεκαετία του 1990.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.