ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ και Ινδονησία ξεκίνησαν κοινές πολεμικές ασκήσεις στη νήσο Σουμάτρα μετά τις εντάσεις με την Κίνα (φώτο)

Οι κοινές ασκήσεις θα συνεχιστούν έως τις 14 Αυγούστου

ΗΠΑ και Ινδονησία ξεκίνησαν κοινές πολεμικές ασκήσεις στη νήσο Σουμάτρα μετά τις εντάσεις με την Κίνα (φώτο)

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ινδονησίας, ξεκίνησαν για πρώτη φορά κοινές πολεμικές ασκήσεις στη νήσο Σουμάτρα, με τη συμμετοχή κι άλλων χωρών.

Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν τη διαλειτουργικότητα, τις ικανότητες, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία για την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανοικτής πολιτικής στον Ινδο-Ειρηνικό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τζακάρτα.

Ο Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Στρατηγός Τσάρλς Φλιν, δήλωσε ότι «αυτό είναι ένα σύμβολο του αυξανόμενου δεσμού ΗΠΑ-Ινδονησίας μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων σε αυτή τη σημαντική περιοχή. Επειδή οι χερσαίες δυνάμεις είναι η κόλλα που συνδέει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής».

Οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 5 χιλιάδες στρατιώτες από τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, παρουσιάζονται ως «η μεγαλύτερη άσκηση στην περιοχή από το 2009».

Ο Φλιν και ο στρατηγός του ινδονησιακού στρατού Αντίκα Περκάσα εγκαινίασαν τις κοινές ασκήσεις με μια τελετή στην πόλη Μπατουράγια στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας.

Οι κοινές ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ασκήσεις του Στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, θα συνεχιστούν έως τις 14 Αυγούστου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.