ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια (upd)

Άλλοι 14 τραυματίστηκαν

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 10:33) Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι σύμφωνα με τις Αρχές μία 25χρονη γυναίκα και ένας 22χρονος άνδρας. Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν στην πολυσύχναστη συνοικία South Street της πόλης κοντά στην 3η οδό λίγο πριν τα μεσάνυχτα, είπε η αστυνομία της Φιλαδέλφειας στο WPVI.

Οι αστυνομικοί της περιπολίας άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς και έσπευσαν στην περιοχή, όπου είδαν «πολλούς ενεργούς σκοπευτές» να πυροβολούν προς το πλήθος, είπε ο επιθεωρητής στον σταθμό. Ένας αξιωματικός πυροβόλησε εναντίον ενός ένοπλου, είπε η αστυνομία. Δεν είναι σαφές αν χτυπήθηκε.

Τουλάχιστον ένας σκοπευτής έριξε με το όπλο του, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με «έναν εκτεταμένο γεμιστήρα», ανέφερε το Philadelphia Inquirer. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο όπλα στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ABC News, έχουν γίνει συλλήψεις. Επτά θύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τόμας Τζέφερσον με τραύματα από τους πυροβολισμούς ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

«Τρεις από αυτούς τους ανθρώπους, δύο άνδρες και μία γυναίκα, διαπιστώθηκαν νεκροί με το που έφτασαν σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς», είπε ο επιθεωρητής.

Βίντεο από περαστικούς δείχνουν το χάος στο σημείο. Ο Joe Smith, 23 ετών, περίμενε έξω από το Theatre of the Living Arts όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί μόλις λίγα μέτρα απο το θέατρο, είπε στα τοπικά Μέσα. «Μόλις ξεκίνησε, δεν πίστευα ότι θα σταματήσει. Ακούγαμε ουρλιαχτά και κραυγές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος μόλις άκουσε πυροβολισμούς, σκέφτηκε αμέσως τα πρόσφατα μακελειά στο Ουβάλντε του Τέξας και στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. «Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Παρακαλώ αποφύγετε την περιοχή», δήλωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Φιλαδέλφειας λίγο πριν τη 1 π.μ. το πρωί της Κυριακής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.