Ιρανικά drones βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς! – Αναβλήθηκε η ουκρανική «αντεπίθεση» λόγω των μεγάλων απωλειών

Σύμβουλος Β.Ζελένσκι Α.Arestovich: «Μας κτυπούν με ιρανικά drones κι έχουμε μεγάλες απώλειες»

Ιρανικά drones βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς! – Αναβλήθηκε η ουκρανική «αντεπίθεση» λόγω των μεγάλων απωλειών

Η περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση πάνω στην οποία βασίζονταν οι δυτικές χώρες για να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο οδηγήθηκε σε πλήρη ματαίωση λόγω των ιρανικών… drones που βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς προκαλώντας τους τρομακτικές απώλειες σε άνδρες και μέσα.

Η παραδοχή έγινε από τον ίδιο τον σύμβουλο του Β.Ζελένσκι, Α.Arestovich, που δηλώνει πλέον ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν θα ξεκινήσει καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται απώλειες, όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους τομείς του μετώπου».

Αυτό όμως που τόνισε ιδιαίτερα δεν ήταν απλά οι απώλειες που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο αλλά ότι πλέον αυτές σε μεγάλο βαθμό τις πραγματοποιούν τα ιρανικά επιθετικά drones που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και είναι βαρέως τύπου και ισάξια των αμερικανικών Predator.

Ο Αρέστοβιτς μάλιστα τα μέτρησε λέγοντας ότι συνολικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε 46 UCAV από την Τεχεράνη. Πλέον ο ουκρανικός στρατός απλά βρίσκεται σε θέση κυνηγημένου.

«Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, φαίνεται ότι η χρήση τους έχει ήδη σημειωθεί κι έχουμε μεγάλες απώλειες. Το ιρανικό drone είναι ένα όπλο πολύ προηγμένης γενιάς», δήλωσε ο Arestovich.

Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ήταν εφιαλτική για τον ουκρανικό Στρατό με τις απώλειες να έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλα τα μέτωπα.

Η κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων συμπίπτει με συνολικά 40 πτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει αεροσκάφη των Ιρανών Φρουρών προς την Μόσχα.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μαζικής επίθεσης στην περιοχή Ζαπορίζιε όπου πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξαπέλυσαν πλήγματα στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης δύο ταγμάτων πυροβολικού της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αποθήκες πυραύλων και όπλων στην περιοχή Novoivanovka με αποτέλεσμα να χαθούν ως και 150 στρατιωτικοί, δύο αμερικανικά οβιδοβόλα M777, 1.500 πυρομαχικά, έξι Msta-B, οκτώ πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 350 βλήματα για συστήματα Grad και επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν.

Τα δε ρωσικά χτυπήματα επί ουκρανικών εγκαταστάσεων είναι συνεχή:

Τέσσερις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή του Artyomovsk, την 54η μηχανοποιημένη ταξιαρχία στην περιοχή του Seversk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, το  σημείο προσωρινής ανάπτυξης του σχηματισμού εθνικιστών στην περιοχή του χωριού Vyvodovo, στην περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 182 περιοχές.

Κοντά στο Nικολάεφ, σκοτώθηκε μια μεγάλη ομάδα μισθοφόρων της “Λεγεώνας των Ξένων Εθελοντών”.

«Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων χτύπησαν το σημείο της προσωρινής ανάπτυξης της ουκρανικής «Λεγεώνας των Ξένων» κοντά στην πόλη Νικολάεφ. Έως και 250 μισθοφόροι και περισσότερες από 20 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικές πηγές σχολιάζουν ότι η “εκκαθάριση τέτοιων μεγάλων εχθρικών σχηματισμών δείχνει ότι η θέση  του ουκρανικού στρατού στις περιοχές της πρώτης γραμμής είναι κρίσιμη, γεγονός που μπορεί να δώσει την ευκαιρία για μια μαζική επίθεση στο Νικολάεφ και σε άλλες κατευθύνσεις”.

Παράλληλα 50 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην περιοχή Maryinka, μαζί με 130 Ουκρανούς στρατιώτες με τον ουκρανικό στρατό να  έχει βαριές απώλειες και στην περιοχή του Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων με όπλα ακριβείας έως και 500 στρατιώτες της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, σκοτώθηκαν 400 Ουκρανοί στρατιώτες στο σημείο συγκέντρωσής τους στην Konstantinovka λίγο πριν ξεκινήσουν για το μέτωπο.

Σημειώνουμε ότι στις 2 Αυγούστου ο ίδιος ο  Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι:

Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 33 αμερικανικά οβιδοβόλα, 5 εκτοξευτές του αντιπυραυλικού συστήματος Harpoon, καθώς και 6 εκτοξευτές HIMARS MLRS και περισσότερους από 200 πυραύλους για το σύστημα αυτό.

«Συνολικά, 33 αμερικανικά οβιδοβόλα M777, πέντε εκτοξευτές του αντιπλοϊκού συστήματος Harpoon, καθώς και έξι εκτοξευτές με περισσότερους από διακόσιους πυραύλους συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MLRS) καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των ρωσικών δυνάμεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας»,

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ενημέρωσε επίσης ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 396 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin και NLAW και 125 φορητά συστήματα αεράμυνας τύπου Stinger.

Χάθηκε ολόκληρη ομάδα ισπανόφωνων μισθοφόρων στο Χάρκοβο

Κοντά στο Χάρκοβο, πυροβολικό των συμμαχικών δυνάμεων της Ρωσίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ έπληξε τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας . Από πυρά πυροβολικού καταστράφηκε ομάδα ξένων μισθοφόρων.

Η μονάδα, στελεχωμένη από άτομα που μιλούσαν ισπανικά, βρισκόταν στο χωριό Lozovaya. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στις 30 Ιουλίου. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, περίπου δέκα αλλοδαποί τραυματίστηκαν.

Μέσω ασυρμάτου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εντοπίσει τις συνομιλίες των μισθοφόρων στα ισπανικά. Η ομάδα αλλοδαπών εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αμέσως οι συντεταγμένες της μεταφέρθηκαν σε μονάδες πυροβολικού και ακολούθησε επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.