ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Kάτοικοι Σεβεροντονέτσκ: «Είμαστε καλά – Επιτέλους οι στρατιώτες μας (Ρώσοι) είναι εδώ»

8.000 Ουκρανοί διέφυγαν στο Λίζιτσανσκ

Kάτοικοι Σεβεροντονέτσκ: «Είμαστε καλά – Επιτέλους οι στρατιώτες μας (Ρώσοι) είναι εδώ»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ρωσόφωνων κατοίκων του Σεβεροντονέτσκ οι οποίοι δηλώνουν ότι «επιτέλους οι άνθρωποι μας είναι εδώ και όλα θα είναι καλά» δείχνοντας πως είναι ευχαριστημένοι για την αλλαγή καθεστώτος στην πόλη τους.

Μία βασική παράμετρο την οποία σκοπίμως αγνοούν τα δυτικά ΜΜΕ είναι πως ο πληθυσμός του Ντόνμπας σε ποσοστό περίπου 80% είναι ρωσικής συνείδησης και για αυτόν δεν υπάρχει κατάληψη εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά απελευθέρωσή τους.

«Είμαστε ζωντανοί και όλα είναι καλά, τα παιδιά μας είναι επιτέλους εδώ και όλα θα είναι εντάξει τώρα».

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν τα σπίτια των κατοίκων για να στήνουν οχυρές θέσεις μέσα σε αυτά ή έκρυβαν ακόμα και άρματα μάχης μέσα σε κήπους και αυλές.

Την ίδια στιγμή όπως δείχνει χάρτης του Σεβεροντονέτσκ οι Ρώσοι έχουν μπει από όλες τις κατευθύνσεις και οι δυνάμεις τους έχουν συναντηθεί στο κέντρο της πόλης.

Αυτή την στιγμή ακούγονται μόνο σποραδικά πυρά.

Εν τέλει οι αναφορές που μιλούσαν για νέα «Μαριούπολη» και πολύμηνη αντίσταση διαψεύστηκαν, ίσως γιατί το ηθικό των Ουκρανών είναι χαμηλό και γιατί οι καλύτερες μονάδες του ουκρανικού Στρατού χάθηκαν στην… Μαριούπολη.

Οι Ουκρανοί έκαναν χρήση του δυτικού διαδρόμου που άφησαν επίτηδες ανοιχτό οι Ρώσοι για να αποχωρήσουν στην πόλη Λίζιτσανσκ.

Περίπου 8.000 διέφυγαν προς τα εκεί.

https://twitter.com/jrwalkertx/status/1531105374480343040

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.