ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στoν προπονητή για τον σοβαρό τραυματισμό 15χρονου ποδοσφαιριστή από κεραυνό

«Τον ταΐζουμε με σύριγγα, δεν επικοινωνεί, είναι σε κώμα, σήμερα είναι 20 χρονών σε κατάσταση άγρυπνου κώματος»

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στoν προπονητή για τον σοβαρό τραυματισμό 15χρονου ποδοσφαιριστή από κεραυνό

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, επέβαλε χθες, ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή σε προπονητή παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, όταν ένας 15χρονος τερματοφύλακας κεραυνοβολήθηκε, καθώς ξέσπασε καταιγίδα ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με συμπαίκτες του.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2018 και σε γήπεδο Ακαδημίας Ποδοσφαίρου έξω από τη Λάρισα, όταν ο 15χρονος τότε μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, μαζί με άλλα παιδιά – συμπαίκτες συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς, ως τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική του ομάδα.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Όταν ξέσπασε καταιγίδα και ενώ οι μικροί παίκτες κλήθηκαν -σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο- από τον προπονητή τους να εγκαταλείψουν το γήπεδο, ένας κεραυνός «πρόλαβε» τον 15χρονο κάτω από τα δοκάρια, μετατρέποντας το αγαπημένο ποδόσφαιρο σε δράμα, με την οικογένεια του παιδιού να βιώνει τον δικό της «Γολγοθά».

Οι γιατροί του ΓΝΛ κατάφεραν εκείνο το απόγευμα να ανατάξουν τον 15χρονο, ωστόσο πέντε χρόνια μετά παραμένει σήμερα καθηλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς σημάδια βελτίωσης και «σε άγρυπνο κώμα», όπως κατέθεσε ο 56χρονος οικοδόμος και πατέρας του τερματοφύλακα.

Ένα ατύχημα που ανέδειξε τη διάσταση των μέτρων ασφαλείας και δη της αντικεραυνικής προστασίας σε ιδιωτικές και δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, πτυχή που αναφέρθηκε στο χθεσινό δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της δίκης, ο πατέρας του 15χρονου αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνο το απόγευμα όπως του τα μετέφεραν, για να αναφερθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο γιος του.

Λέγοντας ότι «τον ταΐζουμε με σύριγγα, δεν επικοινωνεί, είναι σε κώμα, σήμερα είναι 20 χρονών σε κατάσταση άγρυπνου κώματος», σημείωσε, επίσης, το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του παιδιού του.

Γείτονας – αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε, μεταξύ άλλων πως «τα παιδιά έπαιζαν με βροχή και έπεφταν κεραυνοί από μακριά» και πως είδε τον κεραυνό να χτυπά το γήπεδο «και τον πιτσιρικά να πέφτει κάτω».

Χθες επίσης, μεταξύ άλλων κατέθεσαν και συμπαίκτες ενώ στην απολογία του ο προπονητής δήλωσε «συγκλονισμένος» από το γεγονός.

Για να περιγράψει τα γεγονότα της «τελευταίας προπόνησης της χρονιάς» σημειώνοντας πως όταν εκδηλώθηκε «το ψιλόβροχο, είπα στα παιδιά σας παρακαλώ να φύγουμε. Κάποια παιδιά είπαν να μη φύγουμε ακόμη, κάποια έμειναν αλλά τα περισσότερα παιδιά έφυγαν από γήπεδο όταν άκουσα το “μπαμ” και είδα το παιδί πεσμένο. Είπα στους άλλους να φωνάξουν το ΕΚΑΒ και εγώ πήγα πάνω στο παιδί».

«Δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν υπήρχαν αστραπές» διευκρίνισε ο προπονητής για να προσθέσει πως «ανθρώπινα το λέω αν ήταν να κάνω κάτι για να μη συμβεί αυτό που συνέβη, θα το έκανα, ήταν ένα απρόβλεπτο γεγονός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τού κατηγορουμένου, με το Δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση και κρίνοντας ένοχο τον προπονητή για σωματική βλάβη από αμέλεια τελεσθείσα με παράλειψη από υπόχρεο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.