Λόχος του βρετανικού στρατού θα εκπαιδεύσει τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις

Προκειμένου να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ της συμμαχίας

Λόχος του βρετανικού στρατού θα εκπαιδεύσει τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις

Μονάδα του Ιρλανδικού Βασιλικού Συντάγματος του Βρετανικού Στρατού έφτασε στη Βουλγαρία για να εκπαιδεύσει και να συνεργαστεί με τον βουλγαρικό στρατό και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ προκειμένου να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα και να μοιραστούν οι δεξιότητες μεταξύ των χωρών μας. 

Αυτό ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στη Σόφια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας να ενισχύσει την άμυνά της στο πλαίσιο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ως στενός σύμμαχος της Βουλγαρίας, το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται για την ασφάλειά της. Η παρουσία περίπου 120 βρετανικών στρατιωτών θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, διάστημα κατά το οποίο τα στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεργαστούν με τη 2η Μοίρα του 2ου Συντάγματος Ιππικού του Στρατού των ΗΠΑ και το 42ο Μηχανοποιημένο Τάγμα των Βουλγαρικών Χερσαίων Δυνάμεων.

Η ιστορία του Βασιλικού Ιρλανδικού Συντάγματος χρονολογείται από το 1688 και τα προηγούμενα συντάγματά του συμμετείχαν στη μάχη του Βατερλό, στη μάχη της Σόμα και στην απόβαση στη Νορμανδία.

Η Βουλγαρία είναι ένας σημαντικός αμυντικός εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο και βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι δύο χώρες συνεργάζονται ήδη σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Η στρατιωτική συνεργασία ενισχύθηκε μετά την υπογραφή της Διακήρυξης Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας το 2018.

Προς το παρόν, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει αεροπορικές περιπολίες στη Βουλγαρία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Η τρέχουσα ανάπτυξη αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πέτκοφ, δήλωσε ότι η χώρα στοχεύει στη δημιουργία ενός ετοιμοπόλεμου βουλγαρικού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.