ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Ζαχάροβα: «Η Δύση ζητήσει από την Ουκρανία να εγκαταλείψει τα πολεμοχαρή σχέδιά της»

«Η ακτινοβολία δεν έχει σύνορα»

Μ.Ζαχάροβα: «Η Δύση ζητήσει από την Ουκρανία να εγκαταλείψει τα πολεμοχαρή σχέδιά της»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε σήμερα πως «η Ρωσία καλεί τη Δύση να επηρεάσει την Ουκρανία για να εγκαταλείψει τα σχέδια πιθανής χρήσης “βρώμικης βόμβας” και πυρηνικού εκβιασμού».

«Καλούμε τη Δύση να επηρεάσει τους Ουκρανούς προστατευομένους της για να εγκαταλείψουν αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλα εκείνα τα βήματα, δραστηριότητες και ενέργειες που περιλαμβάνουν πυρηνικό εκβιασμό, καθώς όλα αυτά οδηγούν σε μη αναστρέψιμες συνέπειες και πιθανούς μαζικούς θανάτους αθώων πολιτών», είπε.

Η ακτινοβολία δεν έχει σύνορα, προειδοποίησε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν χρειάζεται διαβατήρια, βίζα ή άδειες. Δεν μπορεί να επιβληθεί κυρώσεις και να αποτραπεί η διέλευση των συνόρων. Είναι πολύ πιο ύπουλη και δεν ζητά την άδεια κανενός να διεισδύσει οπουδήποτε και να επηρεάσει σε κρίσιμο βαθμό την υγεία των ανθρώπων», πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ειδοποίησε τα στρατεύματά του να είναι έτοιμα να δράσουν «σε συνθήκες ραδιενεργού μόλυνσης» επειδή είχε λάβει πληροφορίες ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να πυροδοτήσει βρώμικη βόμβα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επίσης υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος βρόμικης βόμβας. Η Ρωσία έθεσε το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Γαλλία για να προειδοποιήσει για την απειλή από την Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι δήλωσαν, ωστόσο, ότι δεν πιστεύουν τη Ρωσία.

Η Μόσχα παράλληλα, εξετάζει να μην παρατείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά επικαλούμενη μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε σήμερα Πέμπτη ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει τις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων, και ότι «δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το αν η συμφωνία θα πρέπει να παραταθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.