ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με επίστρατους από τις ανατολικές περιοχές η ουκρανική προσπάθεια για «αντεπίθεση» στο Ντονμπάς

Προσπαθούν να αποσυμπιέσουν την πίεση από την Χερσώνα που η κύρια αντεπίθεση έχει βαλτώσει

Με επίστρατους από τις ανατολικές περιοχές η ουκρανική προσπάθεια για «αντεπίθεση» στο Ντονμπάς

Η ουκρανική προσπάθεια για αναζωπύρωση νέου μετώπου στο Χάρκοβο και ειδικότερα στην περιοχή Balakleya πραγματοποιήθηκε με επίστρατους κατά κύριο λόγο από τις ευρύτερες περιοχές και όχι μετακινήσεις από την κύρια αντεπίθεση στην Χερσώνα, που στόχο είχε να αποπροσανατολίσει το ρωσικό επιτελείο ώστε να διοχετεύσει εκεί τις εφεδρείες και έτσι να έχουν μια ελπίδα να προωθηθούν στην Χερσώνα.

Μάλιστα αυτή η αδυναμία μετακίνησης επαγγελματικών μονάδων αλλά χρήσης επίστρατων ήταν και ο κύριος παράγοντας ενός αιφνιδιασμού καθώς δεν υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες που μετακινήθηκαν στο Χάρκοβο από τα Δυτικά.

Με ρωσόφωνο πληθυσμό και την εγγύτητα με την ίδια την Ρωσία η Ουκρανία δεν έχει στο μυαλό της κάτι περισσότερο στο Ντονμπάς και το Χάρκοβο απλά το χρησιμοποιεί ως ενεργό μέτωπο γιατί απλά οι μονάδες είναι οχυρωμένες και δεν μπορούν να υποχωρήσουν γιατί θα βρεθούν στο φονικό πυρ του ρωσικού πυροβολικού.

Χρονικό χτυπημάτων και βομβαρδισμών κατά μήκος του ουκρανικού μετώπου κατά τη διάρκεια της νύχτας 6-7 Σεπτεμβρίου 2022.

Στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε στόχους στο χωριό Gai στην περιοχή Chernihiv, καθώς και στο Volfino, Manukhovka και Stukalivka στην περιοχή Sumy ενώ ξεκίνησαν να έρχονται και νέες ρωσικές εφεδρείες.

https://twitter.com/mdfzeh/status/1567240957682139138

Στο Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Nemyshlyansky της πόλης. Στα βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε Prudyanka, Russkaya Lozova, Cherkasskiye Tishki, Mironovka και Chernoglazovka.

Στην κατεύθυνση Izyum, τα δύο μέρη επιδίδονται σε μονομαχίες πυροβολικού σε όλη τη γραμμή επαφής. Την ίδια ώρα, ουκρανικοί σχηματισμοί άνοιξαν πυρ κατά του Izyum, του Balakleya και, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, του Kupyansk.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν αρκετές πυραυλικές επιθέσεις σε εχθρικές θέσεις στο Σλαβιάνσκ, στο Κραματόρσκ και στην Κονσταντίνοβκα, καθώς και στους γύρω οικισμούς.

Στην κατεύθυνση Bakhmut στο Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στόχους στην περιοχή Bakhmut, Soledar, Seversk και Zaitsevo.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό επιτέθηκαν σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του εχθρού στην Avdeevka, στο Opytny, στο Vodyanoy, στη Maryinka, στο Krasnogorovka, στο Ugledar, στο Sladkoy και στην Pavlovka.

 Οι ουκρανικές δυνάμεις, με τη σειρά τους, βομβάρδισαν το Ντόνετσκ, το Γκορλόβκα, το Ζαίτσεβο, το Χολμόφσκι, τη Γελένοβκα και τη Βρεμγιέφκα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι ουκρανικές Ε.Δ. χρησιμοποίησαν έως και 9.000 άτομα στην επίθεση στην Balakleya στην περιοχή του Ιζιουμ.

Στην επαρχία της Ζαπορίζια , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν για άλλη μια φορά το έδαφος του τοπικού πυρηνικού σταθμού και του Energodar, στο οποίο οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν με πυρά σε εχθρικές θέσεις στη Nikopol και στο Marganets.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν ζημιές από πυρά σε στόχους σε Novoandreevka, Maly Shcherbaki, Malaya Tokmachka και Shevchenko.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.