ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Με στρατηγικά βομβαρδιστικά η «απάντηση» των Ρώσων στα αμερικανικά ATACMS: 15 Tu-95 και Tu-22 χτύπησαν κύριες αποθήκες οπλισμού δυτικών όπλων

Δεύτερη ταυτόχρονη επίθεση με δεκάδες drones Shahed-136 που έδρασαν ως παραπλάνηση της ουκρανικής αεράμυνας

Με στρατηγικά βομβαρδιστικά η «απάντηση» των Ρώσων στα αμερικανικά ATACMS: 15 Tu-95 και Tu-22 χτύπησαν κύριες αποθήκες οπλισμού δυτικών όπλων

Ολόκληρες περιοχές στην Ουκρανία φλεγόντουσαν σημερα όλη τη νύχτα μετά από τις συνεχείς προσβολής με στρατηγικά όπλα, σε μια ευρεία επιχείρηση που ουσιαστικά καθήλωσε την ουκρανική πλευρά καθώς τα πλήγματα από πυραύλους Χ-101 κατέστρεφαν αποθήκες οπλισμού δυτικών όπλων αφού είχε αδρανοποιηθεί η ουκρανική αεράμυνα από πτήσεις των Shahed-136 και πυραύλων αντιραντάρ  που δρούσαν ως δολώματα.

15 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MSΜ και 5 Tu-22M3M εκτόξευαν από βόρεια κατεύθυνση τα όπλα τους την στιγμή που από νότια κατεύθυνση (Κριμαία και επαρχία Ροστόβ) εκτοξεύονταν μαζικά Shahed-136 που “έκαιγαν” τους ουκρανικούς α/α πυραύλους.\

Οι κύριοι στόχοι ήταν στο Τέρνοπολ και το Χμελνίτσι όπου βρίσκονταν νέες παρτίδες πυραύλων cruise Storm Shadow, SCALP-EG και ATACMS μεταξύ άλλων .

Βέβαια την ρωσική “εκδίκηση” δεν γλίτωσαν και άλλες περιοχές όπως η Πολτάβα, Κιρβογκράντ και πόλεις όπου αποτελούν σημεία στήριξης Διοικητικής Μέριμνας των ουκρανικών δυνάμεων όπως συγκοινωνιακοί κόμβοι, ενεργειακές υποδομές κλπ. .

Έτσι μετά από αρκετές εβδομάδες και αφού είχαν προηγηθεί συντριπτικά πυραυλικά πλήγματα των Ουκρανών σε Κριμαία και Ντονέτσκ, με αμερικανικά ATACMS, οι Ρώσοι αντέδρασαν και το χτύπημα ήταν βαρύ με τα 10 Tu-95MSΜ και 5 Tu-22M3M.

Συγκεκριμένα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος 10 Tu-95MSΜ, εξοπλισμένα με πυραύλους cruise έπληξαν στόχους εξαπολύοντας περί το 90 βλήματα.

Στην περίπτωση των 10 Tu-95MSΜ το φορτίο που μετέφερε αρκούσε για να ισοπεδώσει μια πόλη μεγέθους όπως το Τσάσιβ Γιαρ αν και την “τιμητική” να δεχθούν το φορτίο αυτό είχαν τα δυτικά όπλα που μόλις είχαν αποθηκευτεί στα δυτικά της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή στο Χάρκοβο στους 14 έχουν φτάσει οι νεκροί από το χτύπημα σε κτίριο που όπως αναφέρουν οι Ρώσοι ήταν χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών και τους Ουκρανούς να δηλώνουν ότι εκεί υπήρχαν αποθηκευμένες και βαφές και λόγω των χημικών τους ουσιών πήρε και μεγάλες διαστάσεις η φωτιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.