ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Τι είχε υποστηρίξει για την κάθε καταγγέλλουσα

Με την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Με την κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η δίκη του γνωστού ηθοποιού για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να καταθέσει στην ανάκριση, η κα. Νίνου είχε πάρει θέση και για τις 3 καταγγέλλουσες, χαρακτηρίζοντας την μια εξ αυτών εμμονική με το σύζυγο της και κατηγορώντας τις άλλες δυο ότι κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη επειδή δεν τις προώθησε.

Η ίδια είχε υποστηρίξει πως γνώριζε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του ηθοποιού, ενώ χαρακτήρισε «σχέση» την καταγγελία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για σεξουαλική παρενόχληση, υπόθεση που δεν έφτασε στο ακροατήριο λόγω παραγραφής.

Για την πρώτη καταγγέλλουσα

Ερωτευμένη με τον σύζυγο της υποστήριξε η Ελπίδα Νίνου πως ήταν η πρώτη καταγγέλλουσα, που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

«Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Μία ηθοποιός μου είχε πει ότι σε ένα τραπέζι που έγινε με αφορμή μια βάπτιση, το οποίο είχε παρευρεθεί ο σύζυγος μου μαζί με τον γιο μας και η καταγγέλλουσα, είδα την τελευταία να κλαίει στις τουαλέτες και όταν την ρώτησε τι είχε, εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στο σύζυγό μου “Εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”» είχε καταθέσει.

Όπως περιέγραψε, της έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της, την οποία χαρακτήρισε «παρορμητική» και με «θρασύτητα», καθώς -κατά την ίδια- δε σεβόταν τα όρια.

«Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου. Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει».

Στην ανακριτική της κατάθεση, η κα. Νίνου είχε παραθέσει και περιστατικό κατά το οποίο μαζί με το Σπύρο Μπιμπίλα, ενημέρωσαν τη μητέρα της (σσ. επίσης ηθοποιό και συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη) για τη συμπεριφορά της κόρης της.

«Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και τη ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου, “Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”.

Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”».

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα

Σε προσπάθεια να μπει στο χώρο της υποκριτικής απέδωσε την καταγγελία της δεύτερης γυναίκας, που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι επιχείρησε να τη βιάσει το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου.

«Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα, για να μπει στον χώρο, δηλαδή, ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομέτοχου καναλιού, καθώς επίσης ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός μου εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού την έκοψε από δυο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργασθεί ως ηθοποιός» είχε αναφέρει η Ελπίδα Νίνου.

Μάλιστα, σχολίασε πως αν και η καταγγέλλουσα «ισχυρίζεται ότι είχε αυτόν τον συγγενικό δεσμό με τον προσωπικό δικηγόρο του μεγαλομέτοχου δε χρησιμοποίησε αυτή τη γνωριμία απευθείας για να βρει δουλειά αλλά απευθύνθηκε στον σύζυγό μου ισχυριζόμενη, όπως η ίδια αναφέρει, ότι μπήκε από την πίσω πόρτα και όχι από μπροστά».

Για την τρίτη καταγγέλλουσα

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως δεν γνωρίζει την τρίτη γυναίκα που κατηγορεί τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο του, αλλά επιχείρησε να αποδομήσει την καταγγελία της λέγοντας πως η περιγραφή του αυτοκινήτου είναι εσφαλμένη.

«Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω πως δεν την γνωρίζω. Θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ, ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό. Δε μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα απ’ έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε, του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμία ενέργεια του οδηγού» σημείωσε στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.