Συνεχές ρωσικό σφυροκόπημα και κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών

Οι μάχες κλιμακώνονται στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Μόσχα επιβεβαίωσε σήμερα ότι ρωσόφωνοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την καίριας τοποθεσίας πόλη Λιμάν, που ανοίγει τον δρόμο στους Ρώσους προς τις μεγάλες πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ και τον εγκλωβισμό χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους με την μεταφορά ενισχύσεων στην περιοχή για την ολοκλήρωση της κατάληψης των επίμαχων περιοχών.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα το πρωί “ότι έπειτα από κοινές ενέργειες των μονάδων της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η πόλη Λιμάν απελευθερώθηκε πλήρως από τους Ουκρανούς εθνικιστές”.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε την απώλεια ωστόσο, είχε εκτιμήσει ότι “αν οι κατακτητές νομίζουν ότι η Λιμάν και το Σεβεροντονέτσκ θα είναι δικά τους, κάνουν λάθος. Το Ντονμπάς θα είναι ουκρανικό”!

Στο Σεβεροντονέτσκ, “οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται “, διαβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Telegram ο διορισμένος από το Κίεβο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, ο Σέργκι Γκαϊντάι.

Κατά τους ρωσόφωνους η πόλη Σεβεροντονέτσκ είναι επί του παρόντος περικυκλωμένη και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είναι παγιδευμένα εκεί.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε σήμερα στο Telegram ότι “(ο εχθρός) πραγματοποίησε επιχειρήσεις εφόδου στις περιοχές Σεβεροντονέτσκ, Οσκολονίβκα, Τοσκίβκα, μάταια, υπέστη απώλειες και υποχώρησε σε θέσεις που κατείχε προηγουμένως” αλλά επί του πεδίου δεν υπάρχει αυτή η εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!