Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Kurdyumova και για πρώτη φορά μπορούν να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών!

Κατέλαβαν το κέντρο της Μarinka - Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στα περίχωρα του Ντονέτσκ

Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Kurdyumova και για πρώτη φορά μπορούν να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών!

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Μπάκχμουτ όπου η ρωσική Wagner κατέλαβε την μικρή πόλη Kurdyumova και έθεσε υπό το βεληνεκές του ρωσικού Πυροβολικού τον δυτικό αυτοκινητόδρομο από τον οποίο εφοδιάζονται οι 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες και Δυτικοί μισθοφόροι που έχουν οχυρωθεί μέσα στο Μπάκχμουτ το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο μεταφορικό κόμβο της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Kurdyumova βρίσκεται νότια-νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και προσφέρει δεσπόζουσα θέση στις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούν διπλή υπερκέραση της πόλης από Βορρά και Νότο με στόχο να διακοπούν όλοι οι εφοδιασμοί στους Ουκρανούς.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι εκδηλώνουν τρεις επιθέσεις στις πόλεις Konstantinovka, Novomikhailovka και Pervomaisky.

Η Konstantinovka βρίσκεται νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και αν καταληφθεί από τους Ρώσους τότε θα είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να ανεφοδιάζονται.

Εξελίξεις υπάρχουν και στην Μαρίνκα, την πόλη νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ. Οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να καταλάβουν τμήμα της και εν τέλει φαίνεται πως απώθησαν τους Ουκρανούς από το κέντρο της και προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Οι Ρώσοι εκδηλώνουν επίθεση και στην Krasnohorivka στα βόρεια της Μarinka και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με περικύκλωση.

Στο Ντονέτσκ μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα περίχωρά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.