ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μπιλ Κόσμπι: Εννέα γυναίκες κατέθεσαν νέα μήνυση κατά του 85χρονου κωμικού για σεξουαλική επίθεση

«Νάρκωσε ή προσπάθησε να ναρκώσει καθεμία από αυτές τις γυναίκες πριν τους επιτεθεί σεξουαλικά»

Μπιλ Κόσμπι: Εννέα γυναίκες κατέθεσαν νέα μήνυση κατά του 85χρονου κωμικού για σεξουαλική επίθεση

Εννέα από τις γυναίκες, που στο παρελθόν έχουν κατηγορήσει τον 85χρονο πλέον Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση, κατέθεσαν εις βάρος του νέα μήνυση ζητώντας ο κωμικός να δικαστεί από ορκωτό δικαστήριο στη Νεβάδα.

Ο  πρώην σταρ του «Cosby Show» έχει μέχρι στιγμής κατηγορηθεί από πάνω από 60 γυναίκες για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Τη νέα μήνυση κατέθεσαν εννέα γυναίκες στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νεβάδα των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον Κόσμπι ότι τις νάρκωσε με χάπια ή ποτά που περιείχαν ναρκωτικά, στη διάρκεια συναντήσεών τους στην ίδια Πολιτεία, και ότι ενόσω ήταν ναρκωμένες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον κωμικό.

Η μήνυση αναφέρει πως οι συναντήσεις αυτές έγιναν από το 1979 έως περίπου το 1992.

«Ο κατηγορούμενος Κόσμπι νάρκωσε ή προσπάθησε να ναρκώσει καθεμία από αυτές τις γυναίκες πριν τους επιτεθεί σεξουαλικά», αναφέρει η καταγγελία.

Οι ενάγουσες στη νέα μήνυση είναι η Λίζε Λότε-Λάμπλιν, η Λίλι Μπέρναρντ, η Τζάνις Μπέικερ-Κίνεϊ, η Ρεμπέκα Κούπερ, η Τζάνις Ντίκινσον, η Λίντα Κιρκπάτρικ, η Άντζελα Λέσλι, η Παμ Τζόι Αμπέιτα και η Χάιντι Τόμας.

Η Ντίκινσον, σούπερ μόντελ και σταρ της τηλεόρασης, είναι μεταξύ των κατονομαζόμενων στη νέα αγωγή εναγουσών που είχαν καταθέσει εις βάρος του Κόσμπι το 2018 σε δίκη του στην Πενσιλβάνια.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στη Νεβάδα υποστηρίζεται ότι «ο Κόσμπι χρησιμοποίησε την τεράστια εξουσία, φήμη και κύρος του» για να απομονώσει και να επιτεθεί σεξουαλικά στις ενάγουσες.

Εις βάρος του Κόσμπι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και σε άλλες Πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, όπου ψηφίστηκαν ανάλογοι νόμοι περί άρσης της παραγραφής αδικημάτων.

Ο Κόσμπι ήταν η πρώτη διασημότητα που πέρασε από δίκη στην εποχή του #MeToo και καταδικάστηκε, ενώ παρέμεινε επί τρία χρόνια σε φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια, προτού αποφυλακιστεί με απόφαση ανώτατου δικαστηρίου το 2021.

Νωρίτερα φέτος, σώμα ενόρκων στο Λος Άντζελες επιδίκασε αποζημίωση ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων σε μια γυναίκα που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον Κόσμπι στην Έπαυλη του Playboy το 1975, όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.