Το κινεζικό Ναυτικό θέλει να αποκτήσει το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του στα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Τα ναυπηγεία CSIC ανακοίνωσαν ότι θα επιταχύνουν τη διαδικασία για να πραγματοποιήσουν τεχνολογικά άλματα στον τομέα των ναυτικών συστημάτων πρόωσης με πυρηνική ενέργεια τόσο για σκάφη μεγέθους αεροπλανοφόρου όσο και για υποβρύχια.

Είναι η πρώτη φορά που το κινεζικό ναυπηγείο αποκαλύπτει ότι στα άμεσα σχέδιά του βρίσκεται η ναυπήγηση ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου

Σήμερα το κινεζικό Ναυτικό διαθέτει δύο αεροπλανοφόρα συμβατικής όμως πρόωσης, με το δεύτερο το Type 001A να αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία στα τέλη του 2018.

Σε ότι αφορά τις άλλες χώρες μόνο η Γαλλία, πλην ΗΠΑ διαθέτει σκάφος με πυρηνική πρόωση και πιο συγκεκριμένα το Charles de Gaulle.

Τα συνολικά σχέδια της Κίνας αφορούν πάντως την ύπαρξη τεσσάρων αεροπλανοφόρων μέχρι το 2030, αλλά είναι άγνωστο εάν το πρώτο από αυτά το Liaoning περιλαμβάνεται σε αυτά ή θα διατηρηθεί μόνο ως εκπαιδευτικό, όπως αφεθεί να εννοηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!