Προγραμματισμένη συνάντηση στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ) θα έχει ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης, όπου θα μιλήσει σε όλους τους ανωτέρους αξιωματικούς του Αρχηγείου Στόλου και τους κυβερνήτες πλοίων.

Στη σύσκεψη αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα επισημανθεί η αναγκαιότητα του τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με τα πλοία τους σε κατάσταση άμεσου απόπλου για επιχειρήσεις στο ανατολικό Αιγαίο και βεβαίως φορτωμένα με όλα τα όπλα.

Εκεί θα αναλυθούν συγκεκριμένα σενάρια τα οποία μπορεί να θέσει σε εφαρμογή η Τουρκία και η ελληνική αντίδραση ως απάντηση σε αυτά. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι άριστο και το έχει δείξει όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο και διατάχθηκε και αυτό αναμένεται να επισημανθεί από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη στα στελέχη.

Η Τουρκία έχει αρκετά πλοία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο που ετοιμάζει να σύρει και το γεωτρύπανο της στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες. Για να το κάνει αυτό, αν και έχει λάβει μηνύματα από τις ΗΠΑ και όχι μόνο, χρειάζεται την επιχειρησιακή υποστήριξη των πολεμικών πλοίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Α/ΓΕΝ αναμένεται επίσης να αναφερθεί και σε θέματα εσωτερικά του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είναι η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείχνεται για την αποφυγή ατυχημάτων τα οποία κοστίζουν σε πλοία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει το περιθώριο ο Στόλος να στερείται μονάδων του από απροσεξίες και παραλήψεις.