Τουλάχιστον ένα αεροπλανοφόρο, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ναυπηγήσει η Ιαπωνία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κινεζικής θαλάσσιας επέκτασης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σε ένα πρώτο στάδιο, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να αναβαθμίσει τα δύο υπάρχοντα ελικοπτεροφόρα (Izumo-class), προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη. Τα σχέδια αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nikkei, σκοπεύει να αγοράσει έως και 100 επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, έναντι τιμήματος το οποίο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αγορά πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Τόκιο να αγοράσει περισσότερο αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ήδη, η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε έχει αγοράσει 42 τέτοια «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επικριτές της κίνησης αυτής της ιαπωνικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η χώρα παραβιάζει τη μεταπολεμική συνταγματική της δέσμευση για έναν καθαρά αμυντικό ρόλο.