ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Zumwalt: Τα «αόρατα» αντιτορπιλικά με τα οποία οι ΗΠΑ θέλησαν να «κυριαρχήσουν» στις θάλασσες

Zumwalt: Τα «αόρατα» αντιτορπιλικά με τα οποία οι ΗΠΑ θέλησαν να «κυριαρχήσουν» στις θάλασσες

Το USS Zumwalt έχει την δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων προβολής ισχύος, αποτροπής, θαλάσσιου ελέγχου και διοίκησης, τέθηκε σε λειτουργία το 2016, ενώ έχει μήκος 186 μέτρα, πλάτος 24,5 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 16.000 τόνους.

Επιπρόσθετα, είναι το πρώτο πλοίο επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με αποκλειστικά ηλεκτρική πρόωση, που τροφοδοτείται από δύο γεννήτριες τουρμπίνας, από δύο βοηθητικές γεννήτριες και από δύο εξελιγμένους επαγωγικούς κινητήρες Rolls-Royce 34.6 MW, οι οποίοι παρέχουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα όπλων.

Το Zumwalt μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα περίπου 35 μιλίων την ώρα και διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών SPY-3, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πυραύλους cruise.

Το κατάστρωμα του Zumwalt μπορεί να χωρέσει δύο ελικόπτερα MH-60 Seahawk ή ένα MH-60 και τρία drones κάθετης απογείωσης

Όσον αφορά το οπλοστάσιό του, το Zumwalt έχει 80 θέσεις κατακόρυφης εκτόξευσης, από τις οποίες μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Tomahawk, Evolved Sea Sparrow και άλλα κατευθυνόμενα βλήματα, καθώς επίσης και δύο προηγμένα συστήματα πυροβόλων όπλων, από τα οποία μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα 155 χιλιοστών μακράς εμβέλειας.

Αλλά η τεχνολογία και το συνεχές άνοιγμα του κόστους ανάπτυξης τελικά οδήγησε το αμερικανικό ναυτικό να διαθέτει μόνο 3 σκάφη (με το πυροβόλο των 155 να υπάρχουν σκέψεις αλλαγής του λόγω κόστους) από τα αρχικά 32 που είχε αποφασιστεί να ναυπηγηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.