ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρωσία: Εντάχθηκε επισήμως στην υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού το υποβρύχιο «Kazan»

Ρωσία: Εντάχθηκε επισήμως στην υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού το υποβρύχιο «Kazan»

Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι δυναμώνει ακόμη περισσότερο ο στόλος της, καθώς θέτει σε υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού της χώρας, το νέο προηγμένο πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς με την ονομασία «Kazan».

Η τελετή ένταξης του πυρηνικού υποβρυχίου έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου, παρουσία του Ρώσου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ενώ από χθες εντάσσεται κανονικά στην επιχειρησιακή λειτουργία του στόλου υποβρυχίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς «Kazan» είναι εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr και Oniks, ενώ ακόμα έχει την δυνατότητα να φέρει και υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Zircon και μαζί με ταυπόλοιποα υποβρύχια της ίδια κατηγορίας, αναμένεται να αντικαταστήσουν τα παλαιά, σοβιετικής εποχής υποβρύχια που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό ναυτικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κρατικές δοκιμές για το νέο αυτό υποβρύχιο, ολοκληρώθηκαν μετά και την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Oniks στη Λευκή Θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2020. Στη συνέχεια, το πλήρωμα του υποβρυχίου πραγματοποίησε κάποιες τελικές δοκιμές, ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, αυτή τη φορά ενός Kalibr, που έπληξε αποτελεσματικά στόχο, σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχοντας ολοκληρώσει τις παραπάνω ασκήσει και δοκιμές, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου το «Kazan» να πλεύσει στις θάλασσες, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο τις υποβρυχιακές αλλά και γενικότερα τις ναυτικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.