ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Πούτιν άλλαξε τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού – Στη θέση του ο Α.Μοϊσέεφ

Διοικούσε τον βόρειο στόλο της Ρωσίας πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό

Ο Β.Πούτιν άλλαξε τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού – Στη θέση του ο Α.Μοϊσέεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, άλλαξε τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού, με τον ναύαρχο Αλεξάντερ Μοϊσέγιεφ.

Το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί αρχικά να σχολιάσει αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα ότι ο Μοϊσέεφ Μοϊσέγιεφ είχε αντικαταστήσει τον ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ εν μέσω των απωλειών του ρωσικού Ναυτικού από τις ουκρανικές επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μοϊσέγιεφ διοικούσε τον βόρειο στόλο της Ρωσίας.

Ο διορισμός του Μοϊσέγιεφ αποκαλύφθηκε σήμερα Τρίτη κατά τη διάρκεια εορτασμών για την Ημέρα Ρωσικών Υποβρυχίων στο βορειοδυτικό λιμάνι της Κρονστάνδης, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι κατέστρεψαν περισσότερα από δύο δωδεκάδες ρωσικά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού περιπολικού σκάφος νωρίτερα αυτόν τον μήνα, από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία, αναγκάστηκε να μετακινήσει σκάφη της από τη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, πιο ανατολικά.

Ο Μοϊσέεφ, ο οποίος γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1962 στο Καλίνινγκραντ, έχει υπηρετήσει για περισσότερο από 29 χρόνια σε πυρηνικά υποβρύχια. Έχει τιμηθεί με Παράσημο Ανδρείας για τη συμμετοχή του σε επιχείρηση στο Βόρειο Πόλο. Το 2011 αναγορεύθηκε σε Ήρωα της Ρωσίας.

Ο Μοϊσέεφ είχε ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία του ρωσικού Βόρειου Στόλου πριν διορισθεί υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Το 2018 διορίσθηκε διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το 2019 διορίσθηκε διοικητής του Βόρειου Στόλου, όταν ο προηγούμενος διοικητής της εν λόγω δύναμης, ο Γεβμένοφ, είχε αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού του Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.