ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σήμερα η κηδεία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού που «έφυγε» από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση θανάτου της

Σήμερα η κηδεία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού που «έφυγε» από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού

Σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού που «έφυγε» από τη ζωή μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, από το οποίο προκλήθηκαν πολλαπλά εγκεφαλικά.

Η άτυχη κοπέλα αρρώστησε στην Ινδία, μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική και σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου έφυγε από τη ζωή στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το μικρόβιο να μεταδόθηκε από τσίμπημα κουνουπιού, κατά τη διάρκεια του «παρθενικού» ταξιδιού της νεαρής σπουδάστριας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Ινδία.

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα, μέλη του πληρώματος δίνουν καταθέσεις στα στελέχη του Λιμενικού, που βρίσκονται σε συνεννόηση με τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 20χρονη.

Συλλέγονται στοιχεία για τον τρόπο που προκλήθηκε η λοίμωξη στην άτυχη κοπέλα. Να σημειωθεί πως δόκιμοι της σχολής εμποροπλοιάρχων μιλούν για τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι.

Η 20χρονη δόκιμος αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σίκκα

Το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ασθένεια της 20χρονης, που εκτελούσε εκπαιδευτικό ταξίδι στο ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας.

Η δόκιμος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειές στο Σουέζ της Αιγύπτου και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας μαζί με συνοδεία ιατρού.

Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική στην Αττική και μετέπειτα σε νοσοκομείο. Στην αρχή η υγεία της παρουσίασε βελτίωση, αλλά δυστυχώς απεβίωσε την Κυριακή.

Χρ. Στυλιανίδης: «Είμαι συγκλονισμένος»

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε στο Twitter «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

Ο Χ.Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 20χρονη με καταγωγή από την Κω, είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.