ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάλι αιφνιδιάστηκαν οι «αρχές»: Καθυστερημένο μήνυμα από το «112» για φονικά καιρικά φαινόμενα – Ένας νεκρός (upd 3)

Αγνοείται και μία γυναίκα

Πάλι αιφνιδιάστηκαν οι «αρχές»: Καθυστερημένο μήνυμα από το «112» για φονικά καιρικά φαινόμενα – Ένας νεκρός (upd 3)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 18:15) .Το «112», την ώρα που συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα η κακοκαιρία, έστειλε μήνυμα μόλις το απόγευμα του Σαββάτου για «έντονα καιρικά φαινόμενα σε Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελλόριζο» κι ενώ τα νησιά από χθες δεν είχαν καμία προειδοποίηση γι αυτό που τα έπληξε από το πρωί σήμερα.

Με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ότι απλά αστικές καταστροφές, αλλά και μία ανθρώπινη ζωή. ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ βρισκόταν στο όχημά του, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί στις εξής περιοχές: Αγία Πελαγία, στη Σητεία και την Ιεράπετρα στο Λασίθι, Χανιά.

Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμη αγνοούμενη, συνεπιβάτιδα στο αυτοκίνητο του 50χρονου άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός.

Οι δύο άνθρωποι είχαν μεταβεί στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας από το Ηράκλειο για εργασίες.

Μια γυναίκα ακόμη που είχε παρασυρθεί από χείμμαρο, απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί, λίγο μετά τις 10:30 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το νομό Ηρακλείου κυρίως την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά. Η βροχή προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα με το μέγεθος των καταστροφών να δείχνουν και την έντασή της.

Σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά, οι εικόνες που καταγράφονται είναι εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί -κάποια βρίσκονται ακόμη και μέσα στη θάλασσα- και δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή να έχουν πνιγεί στις λάσπες.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου πλημμύρισαν ακόμη και οι αεροδιάδρομοι.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, τόσο από την ισχυρή βροχή, όσο και από τις κατολισθήσεις.

Τώρα, με καθυστέρηση 9 ωρών (!) προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στις παρακάτω περιοχές.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται, ότι η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην Κρήτη, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και μια γυναίκα αγνοείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.