ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νότια Κορέα: «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους»

Οι νέες δοκιμές καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ

Νότια Κορέα: «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, στην Ανατολική Θάλασσα.

Οι νέες οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ.

Από την αρχή της χρονιάς, η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις οπλικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs), παρά τις ασφυκτικές διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που υφίσταται και παρά το ότι αντιμετωπίζει ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τον Μάιο, έκανε τρεις δοκιμές, περιλαμβανομένης μιας του Hwasong-17, πιθανόν του μεγαλύτερου ICBM στο οπλοστάσιό της, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Νότια Κορέα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Σανγκ Κιμ συναντήθηκε προχθές Παρασκευή στη Σεούλ με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, αντίστοιχα τους Κιμ Γκον και Φουνακόσι Τακεχίρο, για να εξεταστούν «όλα τα ενδεχόμενα», καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί σύντομα να προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην ιστορία της, την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν σε αδιέξοδο από το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.