Ο ελλιμενισμός βρετανικού αποβατικού στην Λιβύη προκάλεσε αντιδράσεις

Αναφορές για την κυριαρχία του κράτους

Ο ελλιμενισμός βρετανικού αποβατικού στην Λιβύη προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε μεταξύ των Λίβυων πολιτικών ο ελλιμενισμός του αποβατικού πλοίου HMS Albion του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στη ναυτική βάση Αμπού Σιτάχ της Τρίπολης, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο βουλευτής Αμπντέλ Μονέιμ αλ Ούρφι δήλωσε ότι ο ελλιμενισμός του βρετανικού πλοίου είναι απόδειξη ότι διακυβεύεται η κυριαρχία του λιβυκού κράτους.

Ο αλ Ούρφι πρόσθεσε: «Ποια είναι η συνεργασία που θα προσφέρει η Βρετανία στέλνοντας ένα αποβατικό πλοίο φορτωμένο με όλο τον εξοπλισμό, εκτός από μια ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης;».

Το πλοίο HMS Albion του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ελλιμενίστηκε χθες Τετάρτη στη ναυτική βάση Abu Sitta και η βρετανική πρεσβεία στη Λιβύη, διοργάνωσε δεξίωση στο πλοίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βρετανική διπλωματική αποστολή στη Λιβύη ανέφερε ότι το αποβατικό πλοίο HMS Albion επισκέφθηκε χθες την Τρίπολη ως σύμβολο της φιλικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Λιβύης και η επίσκεψη διήρκεσε μια μέρα γεμάτη εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού και του Λιβυκού Ναυτικού καθώς και των ναυτικών των χωρών της Μεσογείου, όπως προηγούμενες επισκέψεις τους σε Ισπανία, Κύπρο και Ιταλία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.