Ο.Σολτς: «Δεν είναι ιμπεριαλιστικό το ΝΑΤΟ -Επεκτείνεται απλά η αμυντική συμμαχία»

Απάντηση στον Β.Πούτιν

Ο.Σολτς: «Δεν είναι ιμπεριαλιστικό το ΝΑΤΟ -Επεκτείνεται απλά η αμυντική συμμαχία»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε σήμερα «γελοίες» τις κατηγορίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως το ΝΑΤΟ έχει «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες».

«Ειλικρινά είναι αρκετά γελοίο. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Δεν είναι απειλή για κανένα», δήλωσε ο Σολτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ο Πούτιν είναι μάλλον αυτός που έκανε τον ιμπεριαλισμό σκοπό της πολιτικής του» λέγοντας πως «οι γειτονικές χώρες» της Ρωσίας αποτελούσαν «τμήμα της χώρας του», πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος.

«Αυτό είναι ο ιμπεριαλισμός και αυτό δεν μπορεί να αποκληθεί διαφορετικά», συνέχισε. «Με την επιθετική της πολιτική, η Ρωσία αποτελεί και πάλι απειλή για την Ευρώπη, για το ΝΑΤΟ. Αλλά είμαστε προετοιμασμένοι».

«Οι χώρες ηγέτες του ΝΑΤΟ επιθυμούν (…) να υπογραμμίσουν την ηγεμονία τους, τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες τους», είχε καταγγείλει χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ασκαμπάντ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η έκκληση προς την Ουκρανία να συνεχίσει τις μάχες και να αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις απλώς επιβεβαιώνει την υπόθεσή μας ότι η Ουκρανία και το καλό του ουκρανικού λαού δεν είναι ο στόχος της Δύσης και του ΝΑΤΟ, αλλά ένα μέσο για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα», είχε προσθέσει.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.