ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ουκρανοί έπληξαν Ρώσους αμάχους με βόμβες διασποράς στο Μπέλγκοροντ

Το Κίεβο μεθοδικά και με την έγκριση της Δύσης «εξάγει» τον πόλεμο στην ρωσική επικράτεια

Οι Ουκρανοί έπληξαν Ρώσους αμάχους με βόμβες διασποράς στο Μπέλγκοροντ

H Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έπληξαν με βόμβες διασποράς χωριό στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ όπου τραυματίστηκαν τέσσερις άμαχοι.

Η χρήση βομβών διασποράς κατά αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Βόμβες διασποράς είχαν στο στόχαστρο ιδιωτικές κατοικίες”, όπως και κατάστημα στο χωριό Ουράζοβο, στην περιοχή Βαλούισκ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις άνδρες και μία γυναίκα”, προσθέτει, διευκρινίζοντας ότι όλοι νοσηλεύονται.

Ζημιές υπέστησαν επίσης από το πλήγμα σπίτια και αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι βομβαρδισμοί ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

Το ζήτημα με τις βόμβες διασποράς είναι πως ενώ θεωρούνται απαγορευμένες για χρήση κατά κατοικημένων περιοχών, δίνονται από τους Αμερικανούς στους Ουκρανούς οι οποίοι υπότίθεται πως θα τις χρησιμοποιούαν μόνο κατά στρατιωτικών στόχων.

Οι Ουκρανοί είχαν χρησιμοποιήσει και πάλι βόμβες διασποράς ενάντια στην ρωσική κωμόπολη Ζουραβλέβκα, η οποία απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, στα τέλη Ιουλίου.

Το Κίεβο μεθοδικά και με την έγκριση της Δύσης «εξάγει» τον πόλεμο στην ρωσική επικράτεια. Επισήμως η Δυση δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις κατά αμάχων, για να μπορούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να συνεχίσουν να προβάλουν ένα ηθικό πλεονέκτημα κατά της Ρωσίας αλλά επί του πρακτέου αυτό κάνει στο παρασκήνιο.

Η Μόσχα, δέχεται συνεχείς επιθέσεις, όπως κι άλλες ρωσικές περιοχές και πολύ πρόσφατα και η Κριμαία, την οποία έχει ενσωματώσει η Ρωσία στην επικράτειά της από το 2014.

Χθες, Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε εκεί 42 ουκρανικά drones.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με χαρά είπε ότι βλέπει τον πόλεμο “να φτάνει στη Ρωσία”.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τη νύχτα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς τη Μόσχα, δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

“Αυτή τη νύχτα, οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drone που κατευθυνόταν προς τη Μόσχα στην περιοχή Ίστρα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, “δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έχουν φτάσει στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Άλλο ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα το πρωί από την ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή Σεμπέκινο, στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδος “αποτράπηκε προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με ένα drone κατά τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος”, αναφέρει το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Telegram.

Την Τετάρτη οι αρχές της περιφέρειας Μπέλγκοροντ ανακοίνωσαν ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από ουκρανική επίθεση με drone.Την ίδια μέρα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε ουρανοξύστη στην επιχειρηματική συνοικία της Μόσχας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, παρά μόνο θραύση τζαμιών, σύμφωνα με τις αρχές.

Επρόκειτο για την έκτη συνεχόμενη ημέρα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και την περιοχή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.