ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε Ραμποτίνο και Βέρμποβο – Οι ΗΠΑ παρέδωσαν οχήματα εκκαθάρισης ναρκών M1150

Η προμήθειά τους έγινε με άκρα μυστικότητα - Δεν περιλαμβάνονταν στην στρατιωτική βοήθεια που είχε ανακοινωθεί

Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε Ραμποτίνο και Βέρμποβο – Οι ΗΠΑ παρέδωσαν οχήματα εκκαθάρισης ναρκών M1150

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν παραδώσει κρυφά στην Ουκρανία, ένα τεθωρακισμένο όχημα εκκαθάρισης ναρκών, το M1150 Assault Breacher, όπως ανέφερε το Forbes.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο οι Αμερικανοί μέχρι τώρα δεν είχαν παραδώσει ποτέ σε καμία άλλη χώρα. Η Ουκρανία θα είναι μόλις το δεύτερο κράτος στον κόσμο που θα το χρησιμοποιήσει.

Η περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές στα μέτωπα της Ζαπορίζια και του Μπάκχμουτ με αποτέλεσμα οι δυνάμεις του Κιέβου να υποστούν πανωλεθρία καθώς οι απώλειές τους είναι βαρύτατες και μη αναπληρώσιμες.

Ένας εκ των βασικών λόγων στους οποίους οφείλεται η αποτυχία αυτή, είναι η ικανότητα των Ρώσων να δημιουργούν μεγάλα σε έκταση και πυκνά ναρκοπέδια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Αν και ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που παραδόθηκαν δεν είναι σαφής, τουλάχιστον ένα αμερικανικής κατασκευής Assault Breacher εμφανίστηκε σε επίσημες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις 3 Νοεμβρίου, την Ημέρα Πυραυλικών Δυνάμεων, Πυροβολικού και Μηχανικού της χώρας.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το US Assault Breacher απουσίαζε εμφανώς από τον επίσημο κατάλογο εξοπλισμού που είχε δεσμευτεί από την Ουάσιγκτον για την Ουκρανία.

Το M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), το οποίο ζυγίζει 55 τόνους, είναι ένα μηχάνημα εκκαθάρισης ναρκών και εμποδίων που διαθέτει επίσης θωρακισμένο κύτος.

Το M1150 ABV είναι ένα «ισχυρό θωρακισμένο όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και ένα σύνθετο σύστημα υπέρβασης εμποδίων», σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε από τον αμερικανικό Στρατό.

Αποτελείται από τη βάση άρματος Abrams.

Το Assault Breacher, το οποίο επανδρώνεται από πλήρωμα δύο ατόμων, κοστίζει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το σκάψιμο και την ανατίναξη ναρκών, καθώς και το γέμισμα των αντιαρματικών τάφρων, το όχημα χαράζει μια «ασφαλή λωρίδα» χρησιμοποιώντας σημαίες.

Η Ουκρανία στέλνει τα στρατεύματά της ενάντια στις ρωσικές άμυνες, καταγράφοντας τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, ενώ εξακολουθεί να αποτυγχάνει να επιτύχει κάποια σημαντική νίκη.

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 100.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου.

Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει πάνω από 600 άρματα μάχης και 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

Πάντως, η παράδοση των συγκεκριμένων ειδικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία σημαίνει πως το Κίεβο θα επιχειρήσει πάλι, να επιτεθεί στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Είναι το μόνο μέτωπο που θεωρητικά θα μπορούσε να αποδώσει κάτι απτό στο Κίεβο.

Ακόμα όμως κι αν κατόρθωνε να κερδίσει κάποια χιλιόμετρα στο πεδίο της μάχης, με τόσο μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τι θα μπορούσε να προσδοκά στη συνέχεια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.